Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve Výměně manželek se setkají rodiny, které žijí zcela odlišným životním stylem. První rodina žije ve Znojmě v nově zrekonstruovaném bytě. Martině je 36 let a je na mateřské dovolené. Jejímu partnerovi Vaškovi je 28 let a je zaměstnán jako stavební dělník. Mají spolu skoro dvouletého Vašíka. Do Výměny manželek se přihlásili, protože má Martina ráda adrenalin a chtějí vyzkoušet něco nového.

Druhá rodina žije v obci Nový Dvůr v Plzeňském kraji, kde mají pronajatý byt, který se snaží vlastními silami vylepšit. Třicetiletá Martina je na úřadu práce. Devětačtyřicetiletý Milan chodí do práce jako bodovač. Spolu mají tři děti: Leontýnku (7), Leona (6) a Martínka (4). Partneři jsou spolu sedm let a v péči ještě mají Martininu devítiletou dceru Páju z předchozího vztahu. Milan má ještě dalších pět dětí. Do Výměny manželek rodinu přihlásila Martina, aby Milan pochopil, že na výchovu nemůže být sama.

Náhradní manželka zjistí, že mají děti vši

Martina ze Znojma v Novém Dvoře nadšená není. V bytě je smrad, špína a nepořádek, všude jsou pavučiny a záchod ji odradí tak, že si na něj nechce sednout. Při procházení dalších pokojů si připadá, že je někde, kde to neslouží jako bydlení pro lidi, a nechápe, jak v dětském pokoji mohou žít děti.

Už druhý den je v náhradní domácnosti dusno, děti ji totiž vůbec neposlouchají. Martínek nosí do bytu dřevo a Pája si nechce přestat hrát s nožem, i když se jí to Martina snaží důrazně zakázat. Když se Milan vrátí z práce dříve, uzná, že jeho děti jsou nezvladatelné. Náhradní maminka také brzy odhalí, že má jedno z dětí vši, a zjistí, že o tom Milan věděl, ale neřekl jí to. Náhradní matka tak brzy pochopí, že to sama zvládnout nedokáže.

Naopak Martina z Nového Dvoru se na cestě do nové domácnosti přizná, že si jede odpočinout. Avšak emoce a slzy ji přemohou, protože cítí, že v jejím novém bydlišti se lidé mají opravdu rádi. Hned druhý den Vašek nabude dojmu, že nová manželka mu s domácností nepomůže a bude na všechno sám. Při rozhovoru s Martinou zjistí, že její vztah je přesným opakem toho, co on má se svou snoubenkou, a ač se snaží vymyslet nějaké aktivity, aby se Martině ve Znojmě líbilo, tak ona neprojevuje skoro žádný zájem, naopak často brečí, protože ví, že s Milanem nemá vztah, po jakém opravdu touží.

Reklama

Další články

Načítám