Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

 Sympatická dvojice Danny a Daniela, kteří do soutěže Česko na grilu přinášejí závan Mexika, se perou nejen se zadáními soutěžních úkolů. Intriky soutěžících na sebe nenechaly dlouho čekat. Už po prvním natáčecím dni se ukázalo, kdo bojuje čestně a kdo ne. Diváci už vědí i to, kdo se musí prát s vážným zdravotním hendikepem.

„V prosinci roku 2022 jsem byl na vyšetření, kde se zjistilo, že mám nádor na tlustém střevě. A metastázy. Takže okamžitě proběhla operace, kde mi upravili střevo, navíc mám umělý vývod, což je to nejmenší,“ nechal se slyšet Danny.

„Jsem onkologický pacient, co dva týdny chodím na chemoterapii. Do soutěže jsem šel s plným vědomím toho, že jsem nemocný. Svou účast jsem konzultoval s lékařkou, která se na mě podívala, jako že jsem se zbláznil, a pronesla, že to tedy ještě nezažila, že nikdo nic takového nepodstoupil,“ překvapil.

„Už jsem měl harmonogram natáčecích dnů, takže jsme zkoordinovali chemoterapii s tím, kdy je potřeba, abych byl na natáčení. A šlo se do toho,“ doplnil statečný soutěžící. Ostatní soutěžící ale o jeho nemoci neměli ani tušení. A bylo to tak lepší. „Ještě by si mysleli, že si tak zajišťuju protekci,“ zamyslel se muž, kterého podporuje celá rodina.

„I mexická část. Tam se za mě modlí pravidelně, zkrátka všichni kamarádi stojí při mně. A to je velká síla. A trvá to. Takže doufám, že jim to nějak oplatím. Že se z toho dostanu a něco vymyslím. Pokud k tomu dojde, bude to velkolepé. Manželka sice říká, že jsem blázen, ale mně tohle snění o tom, jak oslavíme, že jsem zdravý, moc pomáhá,“ nechal se slyšet sympaťák Danny, kterého přes to nejhorší přenesla i samotná účast v Česku na talíři. Dalším lékem pak byl taky všudypřítomný humor.

Reklama

Další články

Načítám