Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Výměna manželek byla opět zajímavou podívanou. Do pořadu se přihlásila maminka Katka s partnerkou Dominikou, která prošla tranzicí. Narodila se tedy jako muž a prochází změnou pohlaví.

Náhradní máma Darina se tak musela zařadit do poměrně netradiční rodiny. Hned v úvodu ji překvapí, že děti oslovují svého „tátu“ Dominiko. Oslovení v mužském rodě je pro Dominiku totiž nepřijatelné. „Prosím, neoslovovat mě taťka, nejsem taťka, děkuju,“ reagovala Dominika, která otevřeně pohovořila o tom, že si kvůli svému trápení chtěla v minulosti vzít život.

„Než jsem si uvědomila, kdo jsem a co jsem, tak jsem chtěla skočit pod vlak. Káťa mě tehdy čapla a odtáhla mě do Bohnic na pohotovost. Není to sranda,“ řekla s tím, že si její partnerka v podstatě našla chlapa a teď má doma ženu, což pro ni také není jednoduché, ale podporuje ji.

Z reakcí Dariny bylo znát, že se v náhradní domácnosti necítí dobře. Velmi jí chyběla její rodina, o kterou se obávala, ale také se jí nelíbil chaos v bytě. Ke konci pobytu si Darina s Dominikou pohovořily o osobních životech nad skleničkou. Domča přiznala, že v minulosti skousla Katky nevěru, kterou by Darina nikdy neodpustila. „Já nevěřím, že tě miluje, kdyby tě milovala, tak v životě nedopustí, aby na ni někdo jiný sáhl. Není to divné? Zamysli se,“ řekla jí. „Myslím si, že máš problém pochopit moji změnu a Káti nevěru. To není o tom, že mi ona povolila tohle, tak já jí povolím tohle. Mně to fakt strašně vadí. Upřímně, mám teď reálně problém s Káťou spát,“ svěřila se Domča.

„Kdybych byla na vašem místě, tak bych ti v životě nedovolila nějakou proměnu. Řekla bych, že jsi chlap, narodil ses tak, tady máš se mnou dvě děti. A řekla bych, buď my, nebo si jdi. Pokud bys šel, tak bychom tě stornovali z našeho života,“ odpověděla Darina jasně s tím, že by se s něčím takovým prostě nesmířila. „Ty vole, buď chlap,“ dodala rázně během konverzace, což Dominiku psychicky semlelo. Od náhradní manželky by prý ocenila víc empatie.

To, že si Dominika a Katka prochází nějakými krizemi, bylo znát i během povídání mezi osmi očima, kde Katka řekla, že má pocit, že se její život točí hlavně kolem její partnerky Dominiky. Avšak ač si pár prošel těžkými chvílemi, tak při sobě dál stojí.

Netrvalo dlouho a po odvysílání dílu se objevila spousta reakcí. Někdo souhlasil s některými názory Dariny, jiným se naprosto zhnusila.

„Ať si každý dělá, co chce, jen bych teda Darině nedoporučila chodit do Výměny manželek, když nedokáže respektovat a chovat se slušně k ostatním lidem. Fakt dno,“ uvedla jedna z divaček.

„Dominika za mě super, i když musím taky uznat, že dost dávala svoje zájmy nad zájmy přítelkyně a dětí. Ta se podle mě chytne za nos a pokusí se o změnu. Ale ta vyměněná?! Hrůza, někdo tak netolerantní s hulvátským chováním. Ta by se měla zamyslet a věřím, že jí národ dá čočku za to, jak se tam chovala,“ napsala fanynka pořadu.

„Ta Darina je opravdu odpornej člověk. A to si říká máma od 3 dětí? Nechutná, sprostá a netolerantní. Je mi z ní opravdu zle,“ souhlasí další.

„Paní Darina se chová naprosto nevhodně a neempaticky! Horší chování k člověku, který prošel emocionálním peklem, jsem neviděla,“ podotkla divačka.

„Je to hodně těžký, ale každá to má jinak. Vůbec tou situací trpí celá rodina. Obě mají právo žít život podle svých představ. A myslím, že to pravé štěstí nespočívá v tom, že se někdo musí podřizovat. Pak je to oběť,“ píší diváci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám