Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V polovině 80. let minulého století se na hudební scéně objevilo zjevení v tom nejlepším smyslu slova – Whitney Houston (†48), která přišla s novou vlnou kvalitního, technicky a pěvecky dokonalého soulu. Okamžitě se dostala na výsluní a patřila k nejpopulárnějším popovým, R&B a gospelovým zpěvačkám; ovlivnila celou generaci mladších zpěvaček od Christiny Aguilery po Mariah Carey, byla též úspěšnou herečkou a vlivnou producentkou. Postupem času to s ní ale začalo jít z kopce a na posledních nahrávkách už ztratila svou původní jiskru nebo jakýkoliv svůj vlastní osobitý charakter. Nebylo divu.

Mohl za závislost Bobby Brown?

Její kariéru ovlivnilo užívání drog, zejména kokainu a marihuany, ale také uklidňujících léků a preparátů na uvolnění svalstva. Zpěvaččina závislost na drogách se zvýšila po narození dcery Bobbi Kristiny Brown v roce 1993. Jejím velkým problémem byla údajně také absolutní psychická závislost na manželovi Bobbym Brownovi.

Pět let před smrtí se s ním sice rozvedla (manželé byli v letech 1992-2007), přičemž rozpad jejich manželství byl pořádně tučným soustem pro bulvár. „Nechci urážet jiné matky, ale nebyl to hodný člověk,“ řekla o Brownovi po dceřině smrti její matka Cissy. „To on přivedl moji holčičku k drogám.“

Whitney Houston prošla také několika odvykacími kúrami, naposledy dva roky před svou smrtí. Poté se pokoušela o návrat na výsluní. Na turné však působila jako duchem nepřítomná a selhával jí hlas. Publikum se dokonce dožadovalo vrácení vstupného, některé plánované koncerty byly zrušeny.

Našel ji osobní strážce

Dne 12. února 2012 měla Whitney Houston vystoupit na předávání cen Grammy. Den předtím ale našel zpěvaččino bezvládné tělo její osobní strážce. Leželo ve vaně hotelového apartmá Beverly Hilton v Los Angeles.

Pitva objevila v jejím těle stopy kokainu a marihuany, dále bylo zjištěno, že užila léky proti úzkosti a lék na uvolnění svalů. Podle některých zdrojů se zpěvačka utopila, podle jiných byla příčinou smrti kombinace léků a drog. Spekulace kolem zpěvaččiny smrti neutuchaly, ač policie cizí zavinění vyloučila. Whitney Houston bylo pouhých 48 let.

Také dcera našla smrt ve vaně

Děsivé je, že její dcera Bobbi Kristina (1993-2015) zemřela o tři roky později ve věku 22 let za takřka stejných okolností: dívku nalezl její tehdejší přítel Nick Gordon ležet bezvládně ve vaně. Byla okamžitě převezena do nemocnice, kde bylo zjištěno, že má v sobě koktejl smíchaný z různých toxických látek.

Půl roku ležela v kómatu a bojovala o život, nakonec svůj boj prohrála. V průběhu vyšetřování policie zjistila, že se pár před nehodou pohádal a Nick Bobbi Kristinu zmlátil tak surově, že jí vyrazil zuby. Během jejího pobytu v nemocnici také z jejího účtu vybral v přepočtu 270 tisíc korun.

Jejich vztah tak rozhodně nebyl natolik idylický, jak prezentovali na veřejnosti. Nakonec byl Gordon obviněn z podílu na smrti Bobbi Kristiny a soud ho uznal vinným. Násilník se k němu ani nedostavil. V lednu 2020 Gordon zemřel, a protože o okolnostech jeho úmrtí nechtěl jeho právník mluvit, není jasné, zda si vzal život sám.

Reklama

Další články

Načítám