Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Laura mi byla okouzlující společnicí s výjimečným šarmem a vysoce kvalitní partnerkou. Zůstanou mi na ni nádherné vzpomínky,“ těmito slovy vzdal herec Jean-Paul Belmondo (1933-2021) hold své někdejší partnerce Lauře Antonelli (1941-2015), když se dozvěděl o její smrti. Někdejší italská filmová hvězda byla nalezena mrtvá 22. června 2015 ve svém domě v Ladispoli u Říma ve věku 73 let.

Italská kráska začínala sice jako učitelka matematiky a tělocviku, ale svým půvabem okouzlila lidi z módní branže natolik, že se začala živit jako fotomodelka. Lauřiny fotografie se objevovaly v časopisech, a demonstrovaly její smyslnost, kombinovanou s její oduševnělou krásou.

Není divu, že neušla pozornosti filmařů. Světovou slávu jí přinesla erotická komedie Zlomyslnost z roku 1973, v níž ztvárnila služku, který zaučí v posteli dospívající syny svého zaměstnavatele. V někdejším Československu ji proslavila především role markýzy Eugenie Maqueda ve filmu Bože, jak hluboko jsem klesla! (1974).

Nejkrásnější hvězda pod sluncem

V italském filmu byla skutečným pojmem a velkou hvězdou s obrovským sex-appealem. Točila pro Comenciniho, Scolu, Risiho a Viscontiho, ale zaujala i jejich francouzské kolegy. V roce 1972 si zahrála ve francouzské historické komedii Manželé z roku II, kde se na place sešla z Jeanem-Paulem Belmondem. A byla z toho láska jako trám, která vydržela osm let. Po rozchodu se ponořila do práce a točila jeden film za druhým, ale na počátku 90. let začal její sestup do pekel.

Žila v chudobě s pouhými 500 eury měsíčně

V roce 2010 o ní média informovala, že žije uzavřená ve své vile v Ladispoli za zavřenými okenicemi a nevychází ven. Ponořená v temnotě poslouchá kázání na Rádiu Maria. Jejím jediným příjmem byl příspěvek pro chudé umělce ve výši 510 eur měsíčně. Jediným jejím přáním, někdejšího sexsymbolu, prý je, aby se na ni zapomnělo. Jak se mohla hvězda 70. let dostat až sem?

Na počátku 90. let u ní policisté objevili 24 gramů kokainu. Dostala tři a půl roku natvrdo, ale trest si směla odpykat v domácím vězení. Někdy tou dobou měla začít také pracovat na novém projektu Zlomyslnost 2000 a producenti ji přiměli podstoupit kosmetické úpravy. Bohužel kolagenové injekce se v jejím případě zcela minuly účinkem. Antonelli byla na preparát silně alergická, a tak jí „zkrášlující“ operace výrazně poškodily tvář. Po letech soudních tahanic získala 110 tisíc eur, ale bylo zřejmé, že před kameru se už nikdy nepostaví.

Laura Antonelli měla tu nevýhodu, že si nikdy pořádně nevěřila a nedokázala unést slávu. Nevycházely jí ani partnerské vztahy, vždy skončila sama. Drogy u ní jistě nebyly jednorázovou záležitostí, a tím, že postupně ztrácela zájem o dění kolem sebe a přestala o sebe dbát, byla mimořádně lákavým soustem pro paparazzi. Ti měli žně, když na ni náhodou narazili venku a mohli ji zvěčnit s mastnými vlasy, nadváhou a příšerně opuchlým obličejem. Není divu, že Antonelli se pak definitivně uzavřela před světem. Smutný konec někdejšího erotického symbolu a idolu většiny mužů.

Související témata:
Laura Antonelli

Reklama

Další články

Načítám