Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se někdo narodí do zlaté kolébky, tak nějak se očekává, že bude mít pohádkový život. Monacká princezna Caroline (*1957) pro něj měla všechny předpoklady, ale když hledala svého „prince na bílém koni“, trefila pokaždé na „černokněžníka“ (s jedinou výjimkou, která ale netrvala příliš dlouho).

Rodiče mají vždycky pravdu

Po své nádherné matce, někdejší hollywoodské hvězdě Grace Kelly (1929-1982) zdědila princezna Caroline šarm a nordickou eleganci a po svém otci, monackém knížeti Rainierovi III. (1923-2005) jižanský půvab a temperament. Dalo se očekávat, že nápadníky bude moci „přehrabovat vidlemi“ – což do jisté míry mohla – ale že by to byly partie, z nichž by rodiče jásali blahem, se tedy říct nedalo.

Největší rozruch vzbudila hned první princeznina vážnější známost: pařížský floutek, životem protřelý a večírky znavený Philippe Junot (*1940), který byl navíc o 17 let starší než ona. Marné byly rodičovské zákazy, Caroline si postavila hlavu, a tak měl frankofonní bulvár ve druhé polovině 70. let opravdu řádné žně. Článkům, kde byla k vidění v objetí s „obstarožním“ mlsným kocourem, vévodily titulky „Copak tomu řekne tatínek, Carolino?“, ale zamilované princezně to bylo fuk. A dokonce si v roce 1978 vydupala svatbu. Rodiče měli pochopitelně pravdu, což svéhlavé mladé paní došlo hned dva roky poté, kdy se s Junotem rozvedla.

Smrt na moři

Teprve druhý manžel byl tím skutečným princem na bílém koni – Ital Stefano Casiraghi (1960-1990) z bohaté průmyslnické rodiny. Tohle byl opravdu parťák do nepohody a oběma to klapalo přesně podle jejich představ. Caroline si ho vzala v roce 1983 a přivedla s ním na svět tři děti, syny Andreu (*1984) a Pierra (*1987) a dceru Charlotte (*1986).

Vše bylo zalité sluncem a bylo by možná dodnes, nebýt osudného závodu motorových člunů na otevřeném moři, kterého se její milovaný manžel účastnil. Tyhle závody byly Casiraghiho velkou vášní, však jich také mezi lety 1984-1990 vyhrál celkem 12. Smutné je, že právě tento závod poblíž francouzského Cap de Ferrat měl být jeho posledním, po skončení chtěl s nebezpečným sportem přestat. Závod byl skutečně jeho poslední, ale určitě ne ve smyslu, jak si představoval – Casiraghi podcenil výšku vln a jeho katamarán Pinot de Pinot se při rychlosti 150 km/h na jedné z nich převrátil. Smrt si pro něj přišla ve vteřině.

Velký omyl

Caroline byla dlouho zoufalá a o chlapech nechtěla slyšet ani slovo. Vždyť přišla o muže svých snů. Pak se jí ale do přízně vetřel hannoverský princ Ernst August V. (*1954). Vzali se v lednu 1999 a v červenci téhož roku se jim narodila dcera Alexandra.

Ovšem netrvalo dlouho a princezna zjistila, že manžel si za jejími zády užívá s prostitutkami. Kromě toho si rád přihnul, vyvolával rvačky a dělal ostudu na veřejnosti. Několikrát si pro něj přijela policie a musel být i hospitalizován na psychiatrii. Není divu, že manželství skončilo rozlukou a Caroline je opět sama.

Ve svém věku už chlapy nehledá. Teď je především šťastnou babičkou šesti vnoučat a jistě se může výhledově těšit i na další. A kromě milující rodiny je samozřejmě obklopena i přáteli, které prověřil čas, takže to s tou samotou zas tak zlé snad nebude.

Související témata:
Princezna Caroline

Reklama

Další články

Načítám