Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Všichni ho známe jako požitkáře, jehož ložnicí prošlo nepočítaně krásek. Do pozice lva salonů se ale Hugh Hefner (†91) musel vypracovat doslova od nuly. Na vydání pilotního čísla svého časopisu Playboy v roce 1953 si potřeboval vypůjčit 8000 dolarů, přičemž jedním z investorů byla i jeho matka, která mu poskytla 1000 dolarů. První výtisk proslavila tehdy nepříliš známá filmová hvězdička Marilyn Monroe (†36) na titulní straně a její odhalené fotky uvnitř. Tento Playboy vyšel ještě bez siluety zajíčka s motýlkem. Slavné logo i první Playmate (Dívka měsíce) se objevily až v lednu 1954.

Zajíček je sexy

Duchovním otcem symbolu zajíčka byl umělecký ředitel Arthur Paul, který stál i za celkovým designem časopisu. Na veřejnosti se pak zajíčci (bunnies) poprvé objevili v roce 1960 v Playboy Clubech v Chicagu, kde rozverné kostýmy oblékly vybrané dívky. „Zajíček má v Americe sexuální význam. Je to plaché, uskákané a velmi živé zvířátko. Zajíček je sexy,“ zdůvodnil výběr loga Hefner.

„Každá dívka je jako zajíček. Radostná a zábavná. Vezměte si svou oblíbenou dívku měsíce. Nikdy to není sofistikované děvče, které nemůžete mít. Právě naopak. Je to mladá, zdravá a jednoduchá dívka odvedle. My nemáme zájem o tajemnou a komplikovanou femme fatale, která nosí elegantní spodní prádlo s krajkou a je smutná a zamyšlená. Naše děvčata nemají žádné krajky, žádné spodní prádlo, jsou nahá a šťastná.“

Tři manželky, čtyři děti

Jak známo, Hefner byl velkým milovníkem žen. Jeho šarmu neodolalo velké množství slečen. S některými tvořil pár, se třemi se stihl i oženit a zůstaly po něm také čtyři děti. V roce 1949 si vzal univerzitní studentku Mildred Williams, se kterou měl dvě děti, Christie a Davida. V roce 1959 se rozvedli.

Ve věku 59 let překonal infarkt a tento moment považoval ve svém životě za zlomový. Přehodnotil svůj životní styl a stáhl se z bujarého veřejného života. V roce 1989 se oženil s o 36 let mladší Kimberley Conrad. I s tou měl dvě děti: syny Marstona a Coopera. Žili spolu do roku 2010. Divoké večírky mu ale evidentně chyběly, a tak si v roce 2001 pořídil obrovskou vilu Playmate Mansion, kde se konaly bujaré večírky se zajíčky, stejně jako v jeho soukromém letadle Big Bunny.

V 86 letech se Hefner oženil potřetí – v prosinci 2012 si vzal bývalou Playmate Crystal Harris, která mu předtím utekla od oltáře. Tato blondýna ho ale musela opravdu milovat, protože před svatbou podepsala předmanželskou smlouvu a věděla, že není zahrnuta v závěti.

Lásku hledal na nesprávných místech

Hefner tvrdil, že se vyspal s víc než tisícovkou žen. Svým manželkám byl prý ale vždycky věrný. Nezávazného sexu si užíval jen v dobách, kdy byl bez závazků. Rekordem bylo sedm přítelkyň ve stejnou dobu! Nakonec ale prozřel: „Velkou část života jsem strávil hledáním lásky na špatných místech,“ svěřil se ve stáří. Spřízněnou duši totiž podle svých slov nenašel.

Další články

Načítám