Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S Rychlými šípy, fiktivním chlapeckým klubem, který spisovatel a skaut Jaroslav Foglar sestavil ze samých ušlechtilých jinochů, se veřejnost poprvé seznámila před Vánoci 1938. Postupně pak až do roku 1941 vyšlo 113 jejich příběhů. Alespoň na chvíli přiváděly čtenáře na jiné myšlenky v čase po podpisu Mnichovské dohody i za nacistické okupace Československa.

1. Ve kterém časopise začal seriálový komiks Rychlé šípy vycházet?
2. Kdo byl prvním ilustrátorem Rychlých šípů?
3. Kdo kreslení „šípáckých“ komiksů později převzal?
Foto: Milan Malíček, Super.cz
4. Kolik šípů je zobrazených na první klubové vlajce?
5. Mirek Dušín a Jindra Hojer vystupují v příbězích pod svými občanskými jmény, další dva členové klubu mají přezdívky. Z čeho pochází Rychlonožka, je jasné, jak ale vznikl Červenáček?
6. Rychlé šípy měly i klubového (dnes bychom řekli sdíleného) psa. Jak se jmenoval?
7. Hoši z Rychlých šípů dodržovali soubor pravidel, která jim pomáhala být stále lepšími a ušlechtilejšími. Jak se ten soubor jmenoval?
Foto: Milan Malíček, Super.cz
8. Jak se jmenuje parta tří individuí, která škodí Rychlým šípům?
9. Rychlé šípy se na svých výpravách do čtvrti zvané Stínadla vždycky snažily „splynout s davem“. Hoši si dokonce kvůli tomu zapichovali do klopy žluté špendlíky, odznak Vontů. Konspiraci však narušil Mirek Dušín, když uprostřed volebního boje zuřícího za Rozdělovací třídou odpověděl na kardinální otázku „Koho volíš - Losnu, nebo Mažňáka?“ naprosto nevhodně:
10. Ježek v kleci byl:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:
Rychlé šípy
Jaroslav Foglar

Reklama

Další články

Načítám