Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Reality show Survivor dobrovolně opustili další dva soutěžící. Jedním z nich je hasič Filip Křížek, který důvod svého odstoupení v Dominikánské republice nespecifikoval.

V pořadu Superchat nám prozradil, že kdyby neodstoupil, tak by pravděpodobně přišel o střechu nad hlavou a možná i o práci.

„Když jsem odjížděl do Survivoru, tak jsem jako hasič dostal byt a v práci jsem nedostal volno, které bych potřeboval. Takže bylo na mně, jestli si uchovám tu práci a jistotu bydlení pro sebe, přítelkyni a syna, nebo jsem mohl zkusit vyhrát Survivor. Mám raději jistotu a nechtěl jsem si hrát s tím, že ztratím všechno a pak bych klidně neměl nic. To byl jeden z důvodů. Kdybych se nevrátil, tak bych mohl v Česku přijít o hodně věcí,“ svěřil se Filip Super.cz s tím, že se v takových případech zkrátka výjimka nedělá.

„Jako hasič vím, že by to tak bylo. Musím jít příkladem i vůči kolegům. Proč bych měl mít nějakou výjimku, když ji jiný mít nebude? Nemazali by se se mnou. A měl bych dodržet slovo. Když jsem veliteli řekl, že mu dám vědět, tak by se to mělo dodržet. Je jedno, kde pracujete. Pokud nedodržíte slovo nebo porušíte pravidla, tak za to přijde trest. Pokud bych se v tomto případě nevrátil v řádu několika směn, tak by ten trest byl takový,“ podotkl.

Ač během hry věděl, že odstoupí, tak nemohl odejít jen tak, ale jedině ve vyřazovacím souboji. Neměl totiž žádné zdravotní ani jiné vážné problémy, aby mohl ostrov opustit bez postihu. „Člověk může odejít jedině duelem. Kdyby se někdo sebral a řekl, že končí bez pádného důvodu, tak je tam velká pokuta. To nikdo podstupovat nechce,“ prozradil Filip, kterého odchod určitým způsobem mrzí. V očích mnoha lidí totiž byl i velkým favoritem na vítěze. I kdyby ovšem titul získal, tak by se vrátil k práci hasiče, která ho naplňuje.

„Já tu práci miluju, mám tam skvělé kolegy a hodně jsem se tam naučil. Od malička jsem chtěl pomáhat lidem, je to i nějaký můj smysl života a vím, že i kdybych se vrátil jako vítěz Survivoru, tak bych tu práci dělal,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám