Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve světe šoubyznysu se Hana Buštíková (73) a Dana Vlková (73), známé jako Duo Kamelie, pohybují již desítky let. Jejich vzájemné cesty se spojily před 43 lety, kdy se daly dohromady, vytvořily duo a proslavily se hity Jako Robinson nebo Formule 1. V dalším díle Retrojízdy se dámy rozpovídaly o své kariéře, smůle na muže i neúspěšném podnikání.

O Haně a Daně se mluvilo jako o nejkrásnějším pěveckém duu v Československu. Svou krásou jistě lámaly srdce, i přesto se v jejich životech žádný muž neukotvil. Hana, jak prozradila v rozhovoru, byla spíše na delší vztahy, zato Dana zase podléhala jiskření.

Dnes jsou obě bez partnera, což je ale netrápí. „Mně to teda rozhodně nevadí. Dnes mám přátele. Dřív jsem si říkala, že kdybych někoho potkala, jaké by to bylo, ale nikdy to nebylo tak, že bych říkala, ‚už aby to bylo‘,“ dodala Hana Buštíková.

V rozhovoru také dámy prozradily, jak to měly se svými pěveckými kolegy Jiřím Kornem a Josefem Lauferem. „Já jsem hlavně šťastná, že mám dítě. Teď bych mohla jmenovat zpěvačky, které je nemají. Mohla bych jmenovat, ale nebudu…,“ rýpla si Hana.

„My jsme tehdy jedly meloun na balkoně a Hanka přišla s nápadem: Co kdybychom to zkusily spolu?“ připomněla Dana Vlková.

Proslavily se pak hity jako Formule 1, Cukr káva limonáda nebo Jako Robinson. „To pro nás bylo jak dar z nebe, protože to člověk nikdy neví, ale potřebuje aspoň jeden hit. Hit, který vám až poleze na nervy,“ vysvětlila Hana z Dua Kamelie.

Jejich šlágry se ale také staly terčem kritiky, z toho si ale zpěvačky nic nedělaly. „Tehdy jim vadilo, že je to komerční. A dneska? Naopak musí být vše komerční. Kdo nám to nepřál, tak to pro něj bylo komerční a žádný umění,“ rozpovídala se v rozhovoru Dana.

Zpěvačky v rozhovoru zavzpomínaly nejen na pěveckou dráhu, ale i na 90. léta, kdy si v Praze otevřely obchod s oblečením. „Vykradli nás Romové, přišla rodina, vybílili obchod, my jen koukaly,“ vzpomněla Hana. Obchod ale nakonec dámy prodaly. „My jsme pak pochopily, že nemáme žádné základy k obchodování,“ prozradila Dana.

Nejen o podnikání a svých vztazích, ale také o svých začátcích i o tom, proč nerozjely své sólové kariéry, mluví Hana Buštíková a Dana Vlková v Retrojízdě. Tu si můžete pustit ve videu nebo ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Další články

Načítám