Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letos slaví 70. narozeniny, velkou oslavu plánuje zpěvák Dalibor Janda (71) koncem listopadu v pražské Lucerně. V Retrojízdě se zpěvák vrátil k životním milníkům, o kterých promluvil velice otevřeně. Prozradil, že si smrt svého syna Dalibora nepřestal vyčítat, i leccos o svém vztahu s manželkou Jiřinou, s kterou tvoří pár již přes 40 let.

Další díl Retrojízdy jsme se štábem vyrazili natočit na okraj Prahy do roztomilého domečku s rozlehlou zahradou. Kromě zpěváka Dalibora Jandy tam bydlí jeho žena Jiřina i dcera Jiřina Anna (35). Přivítat nás přišel i čerstvý čtyřnohý přírůstek.

Oslavit významné kulatiny plánoval zpěvák často přezdívaný Hurikán již několikrát, k pořádné oslavě ale nakonec nedošlo. „Někteří lidé se na mě dokonce naštvali, že jsem je nepozval, prozradil v rozhovoru Janda. Dokonce naší kameře ukázal velký narozeninový dárek, který ozdobil jeho proslulou zahradu.

Starý se zpěvák necítí a sedět v koutě také prý nechce. „Já mám mladistvé názory a líbí se mi furt mladý holky. Když se na mě na koncertech smějí, tak mě to samozřejmě povzbuzuje,“ prozradil.

S manželkou Jiřinou tvoří pár již 42 let. Ona zpěváka poznala ještě v době, kdy se jmenoval Václav, a tak nám Dalibor prozradil, jak ho oslovuje. „Já jí říkám Jiřinko, nebo když není nálada na Jiřinku, tak také manželko,“ prozradil s úsměvem.

Dnes vypadá zpěvák spokojeně. V minulosti ale, jak on sám říká, dostal pár facek. Poslední kapkou bylo, když zpěváka třikrát oživovali a „byl na druhé straně.“

„Člověk vždycky když má pocit, že se mu daří, tak dostane ránu z hůry. Já jsem přišel o syna, což byla krutá rána a my jsme to překonávali těžce. Člověk si tak občas vzpomene, kde třeba udělal chybu,“ prozradil v emotivním povídání.

O to větší strach měl v životě také o svou jedinou dceru Jiřinu Annu a prozradil také, jak to ona má s muži a zda jí do výběru partnera zasahuje. „Dneska je to u těch mladých takové no… vy prostě nevíte, co chcete,“ rýpnul si zpěvák.

Nejen o osudových okamžicích, vztahu s dcerou i manželkou ale také o tom, proč se rozhodl zpívat písně na míru a nepřebíral zahraniční hity jako někteří jeho kolegové, mluví Dalibor Janda v Retrojízdě. Tu si můžete pustit ve videu nebo ve všech podcastových aplikacích.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám