Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Posledních 13 let jsou pro Evu Decastelo (45) domovem pražské Modřany. Oblíbené otužování musela herečka a moderátorka kvůli nedávnému zápalu plic na čas omezit, ale i tak nám během naší návštěvy ukázala, kam nejraději chodí relaxovat. S přítelem, fotografem Tomášem Třeštíkem, je už přes rok šťastná, pro Super.cz tak promluvila o tom, zda už je na čase řešit i společné bydlení.

10:00

S Evou se potkáváme už v dopoledních hodinách na tiskové konferenci sportovní kolekce. Během dopoledne stihne moderátorka a herečka nejen pracovní aktivity, ale vklouzne i do cvičebního úboru. „Já tomu cvičení ale moc nedám,“ svěřila se nám Eva, která pak zamířila domů vyvenčit pejska a připravit se na večer, kdy hraje v divadle.

13:00

Potkáváme se s Evou před jejím domem. Po návratu vyráží pravidelně s fenkou Elinkou, přezdívanou Buřtinka, na procházky do nedalekého parku. „Posledních 13 let jsem se zabydlela v Modřanech a neměnila bych, je tady klid, příroda a když sednete na tramvaj, tak jste za dvacet minut na Václaváku,“ prozradila nám během procházky Eva, která se ještě donedávna chodila pravidelně otužovat. Zápal plic, který na přelomu roku prodělala, jí to však pro letošní zimu znemožnil.

„Když bylo lepší počasí na otužování, tak jsem občas brala Buřtinku s sebou k vodě a šla se otužovat. Mám po těžkém zápalu plic a doktoři mi nedoporučili v tom pokračovat. Už je to lepší, myslím si, že kdybych byla sportovec, tak to nebude nic moc, ale já cvičím, jen když musím, nebo mě bolí záda, tak můj běžný život to moc neovlivnilo,“ prozradila nám Decastelo.

14:30

Po procházce nás herečka vzala nakouknout do svého domu. V obývacím pokoji má menší galerii obrazů od blízkých. Nechybí například malba od kamarádky, herečky Ivy Hüttnerové, nebo obraz od předního českého pop artového umělce, který jí daroval přítel Tomáš Třeštík. Po jeho boku prožívá Eva zamilované období. „My jsme se původně seznámili, když byl skoro před 23 lety na FAMU a připravoval knížku a já dělala té knize produkci. Pamatuji si ho jako ucho ze školy. A v té době jsem ho chtěla uškrtit. Byl to hrozný bohém, nedodržoval termíny a byl to kluk na zabití. Teď už je skvělý,“ prozradila nám Eva, která zatím společné bydlení s Tomášem neplánuje.

„Myslím, že to společné bydlení vzhledem k tomu, že jsme oba na prvním místě rodiče a až potom partneři, a on má v tom svém bydlení zázemí pro vlastní děti, tak myslím, že by nebylo fér to řešit jinak. Každý máme to své a když máme čas, tak se vídáme,“ dodala Eva, která nám ukázala obyvák, kuchyňské zákoutí a pochlubila se i obří knihovnou na chodbě.

17:50

Před večerním představením se Eva pravidelně připravuje a projíždí si scénáře. Do divadla si chystá také jídlo, aby, jak přiznává, nechodila do divadelní kavárny na chlebíčky. Komedii A do pyžam hraje Eva v pražském Divadle Gong a zákulisí divadla nám před představením celé ukázala. „Kromě mě je v představení Lukáš Langmajer, Lucie Zedníčková, Bára Mottlová, je to taková komedie omylů a nečekaných situací hlavně kvůli tomu, kdo v tom hraje. Sice jsme podepisovali absolutní znalost textu, ale občas nám to nenaskakuje. Expert je pan Langmajer, který, doufám, že přijde, má ještě specialitu, že chodí pět minut před tím, co má být na jevišti,“ řekla vtipně Eva, která si práci před publikem užívá. Když zrovna nehraje v Praze, tak cestuje se zájezdy po celém Česku a neměnila by.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám