Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený herecký fešák Vladimír Polívka (34) je už nějaký ten pátek šťastný po boku přítelkyně Magdy. Tu si ostatně oblíbila i jeho maminka Chantal Poullain (67). Oba ji proto přišli podpořit na křest kalendáře, jehož výtěžek putuje pro dobrou věc. Tedy na konto Nadace Archa Chantal, která slaví třicet let své existence.

Legendární kalendář Proměny spatřil světlo světa už popatnácté, tentokrát ale ve zbrusu nové podobě, kde hrály prim i moderní technologie. Zbrusu nový koncept a pojetí vznikal pod taktovkou fotografky Lenky Hatašové pod názvem Proměny Fantazie 24. A opět v něm nechyběla celá řada osobností z nejrůznějších oborů.

Namátkou jmenujme například jadernou inženýrku Danu Drábovou, herce Pavla Zedníčka (74), zpěvačku Marii Rottrovou (82), herce Marka Lamboru (28) nebo herečku Elizavetu Maximovou (32).

Chantal byla nadšena především z dražby obrazů z kalendáře, která její nadaci přinesla zajímavou částku. „Letos se celá akce mimořádně povedla. Kalendář v obou verzích se prodává skvěle a stal se kalendářovým bestsellerem na trhu, dokonce jsme museli udělat dotisk, co mě ale hodně potěšilo, byla dražba velkoformátových fotografických obrazů, které se na slavnostním křtu prodaly za téměř 800 tisíc korun,“ neskrývala nadšení Poullain.

Nejvíc se licitovalo o fotografické obrazy Dany Drábové a Marie Rottrové, která byla exkluzivní kmotrou celého křtu, ale třeba i Lucie Výborné, jejíž portrét mezi antarktickými tučňáky je víc než symbolický. Známá moderátorka se totiž právě v těchto dnech rozhodla v půlce trasy ze zdravotních důvodů přerušit svůj plánovaný přechod Antarktidy.

„Lucie byla jedna z mála, která mě svým nápadem pro tvorbu jejího obrazu sama inspirovala, ostatní jsou dílem hlavně mé fantazie,“ řekla Super.cz autorka kalendáře Lenka Hatašová, která se netají tím, že při jeho vzniku hrála významnou roli také umělá inteligence.

Na křtu se z osobností, které v kalendáři pózovaly, objevil také Pavel Zedníček s manželkou, zmíněná Marie Rottrová, již doprovodil manžel, Elizaveta Maximová nebo Marek Lambora. Fotografické originály jsou ještě do konce roku k vidění na výstavě v Divadle Bolka Polívky v Brně. Poté půdou ke svým dražitelům.

Reklama

Další články

Načítám