Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Třetí série životopisné ságy o Ivetě Bartošové (†48) je dotočená. Seriál Iveta diváky tentokrát zavede do období, kdy se život zpěvačky dramaticky proměnil. Nebudou chybět těžké životní chvíle ani soudní pře o milovaného syna Artura. Ten si natáčení poslední řady nenechal ujít.

Syn hvězdy pop music Artur Štaidl (27) měl natáčení pod kontrolou, tvůrci s ním mnohé diskutovali a nechyběl ani na filmovém place. Ve třetí sérii se totiž jeho postava konečně také objeví. Artura ztvární mladý začínající herec Karel Šimek (13). Spolupráci s ním si nemohla vynachválit ani herečka Anna Fialová, představitelka Ivety. „Je výborný a kolikrát mě dojímá, jak to celé prožil. Myslím, že to pro kluka v jeho věku, který se jako neherec musí do těchto situací pouštět, muselo být také náročné,“ svěřila se herečka.

Třetí série, na jejímž natáčení se byl Artur Štaidl podívat, přinese divákům pohled na poslední roky zpěvačky. „Pro mě je závěr Ivety o boji se závislostmi – ať už na alkoholu, nebo toxických vztazích. A taky o strachu říct si o pomoc. Věřím, že vidět někoho, komu se pomoci nedostalo, může fungovat i tak, že my ostatní si o ni už říct zkusíme,“ svěřila se producentka a castingová režisérka Maja Hamplová.

Novými tvářemi v poslední řadě Ivety budou například David Prachař (65), který ztvární roli Ivetina manžela Josefa Rychtáře, a Richard Krajčo (46). Ten má roli Ivetina oddaného fanouška a ochránce. „Zdeňka Macuru jsem pojal tak, jak jsem ho nacítil, protože si myslím, že zajímavé na tom příběhu je hlavně to, že neexistuje černá a bílá. Mám za to, že tam každý nese nějaký podíl viny. Myslím, že Zdeněk Macura měl Ivetu rád, a to je to, co jsem tam chtěl dostat. Kam je život v tom příběhu zavál, je druhá věc,“ řekl k natáčení Richard Krajčo. Poslední klapka Ivety padla v kulturním centru v Turnově, kde se natáčely scény z jejího svitavského koncertu, který se tenkrát neobešel bez konfliktu.

„Role Josefa Rychtáře a Zdeňka Macury byly nesmírně složité v tom, že se dají pojmout jako karikatury, a to je to poslední, co jsem chtěl. S Davidem Prachařem a Richardem Krajčem jsme hledali, kde je hranice. Kde je to, abychom postavu, kterou si lidi pamatují, neimitovali, ale připomněli,“ řekl režisér Michal Samir.

Reklama

Další články

Načítám