Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený herec a komik Štěpán Kozub (28) nechyběl na posledním rozloučení s hercem Norbertem Lichým, které se konalo v úterý ve smuteční síni krematoria Slezské Ostravy. Kozub sice s populárním hercem nikdy nehrál, měl ale možnost ho poznat osobně, což na něj udělalo hluboký dojem.

„S Bertíkem jsem v profesním životě nezažil nic, vnímal jsem ho pouze jako velkou divadelní personu, chodil jsem na něj do divadla jako na herce obdivovat jeho práci. Měl jsem tu možnost se s ním párkrát potkat osobně a vždycky jsme si trošku povídali o divadle, respektive já jsem naslouchal, co pan Lichý říká,“ vzpomínal v rozhovoru pro Super.cz Kozub.

Ostravského herce si Kozub okamžitě oblíbil. „Měl takový velmi specifický humor, který jsem si oblíbil, a musím říct, že na to, jak jsme se málokrát potkali, tak nějak vnímám, že tady dnes musím být,“ nechal se slyšet Kozub, jenž pěl na adresu Norberta Lichého jen samou chválu.

„Bertík byl neuvěřitelný člověk, byl bezpochyby největší herecké jméno své generace tady u nás. Divadelní svět je chudší o jednoho génia, byl to také výborný dabér, skvěle pracoval s hlasem a měl široký herecký rejstřík. Kam se hrabu já nebo někteří mí kolegové, byl to pan herec,“ uzavřel Kozub.

Norbert Lichý patří k ikonám ostravského Divadla Petra Bezruče, kde ztvárnil bezpočet nezapomenutelných rolí. Zmiňme například Koprfkingla ve Spalovači mrtvol, Harpagona v Moliérově Lakomci či Lízala v Maryše. Řadu sice menších, ale výrazných rolí ztvárnil také ve filmech a seriálech.

Reklama

Další články

Načítám