Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Norbert Lichý nečekaně odešel ve věku 59 let. Herec byl sice v mládí velkým sportovcem, později ale na životosprávu kašlal.

„Nejsem muzikálový herec, takže sebou nemusím mrskat, ale spíš intelektuálně zaujmout. Cvičím mozek místo těla,“ přiznal Super.cz. Patřil také k vášnivým kuřákům. Před lety promluvil také o tom, zda se bojí smrti.

„Mám obavu o své zdraví, když kouřím venku před hospodou v minus deseti,“ vtipkoval v rozhovoru pro deník Právo. Smrti se nebál. „Smrt je součástí života. Bolesti se bojím. A toho, že jsem někde nechal nějakou vinu, kterou jsem nenapravil. Nebo toho, že zemřu bez dětí,“ přiznal ve stejném rozhovoru herec, jeho otcem byl známý divadelník Saša Lichý.

Oblíbený herec se dětí nakonec opravdu nedočkal, domov sdílel se svou maminkou. „Tak s ní prostě žiju, no a co? Nevím, proč bych neměl žít s maminkou. Ať mi to někdo vysvětlí. Já díky tomu nejsem sám, ona není sama. Bylo by pro lidi srozumitelnější, kdyby ona měla jedna plus jedna a já dva plus jedna? Už by se na mě nedívali skrz prsty?“ ptal se.

Na ženy prý neměl štěstí, za což trošku mohl i jeho herecký život. „Nějak to nevyšlo. Když já jsem chtěl, ona nechtěla, a když ona chtěla, já jsem nechtěl. Nepotkali jsme se v tom správném čase. Jsem takový staromilec, není mi špatně samotnému. Večer přijdu domů, unavenej, protivnej, zlej, a nemusím nic předstírat,“ našel si v životě starého mládence aspoň nějaké pozitivum.

Norbert Lichý byl vynikající divadelní i televizní herec. Patřil k ikonám ostravského Divadla Petra Bezruče, kde ztvárnil bezpočet nezapomenutelných rolí. Zmiňme například Koprfkingla ve Spalovači mrtvol, Harpagona v Moliérově Lakomci či Lízala v Maryše. Za roli Mendela Singera ve hře Job od Josepha Rotha byl v roce 2009 oceněn Cenou Thálie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám