Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princezna Kate (42) se před necelými dvěma týdny dočkala obrovské vlny podpory, když zveřejnila video, v němž prozradila, že jí byla diagnostikována rakovina. Podle posledních informací ovšem hrozilo, že detaily o princeznině zdravotním stavu uniknou z jiných zdrojů, a proto se k tomuto kroku Kate odhodlala dřív, než původně zamýšlela.

Princezna 22. března v emotivním videozáznamu, jenž byl zveřejněn na oficiálních webových stránkách Kensingtonského paláce, veřejnosti po dvou měsících v ústraní sdělila, že jí po lednové operaci byla zjištěna rakovina. Zároveň řekla, že to pro ni byl obrovský šok a podstupuje preventivní chemoterapii.

Lidé princeznu a její rodinu obratem zasypali obrovskou podporou, ocenili její otevřenost a způsob, jak odvážně se k situaci postavila. Zároveň tím konečně zamezila všem šíleným spekulacím a konspiračním teoriím, které se každým dnem, kdy veřejnost zůstávala v nevědomí, množily jako houby po dešti.

Podle zdroje z princeznina okolí ovšem byla Kate ke sdělení své diagnózy donucena nastalými okolnostmi, jelikož prý někdo věděl o jejím zdravotním stavu. Kensingtonský palác byl prý kvůli princeznině diagnóze kontaktován, takže nezbylo nic jiného než si pospíšit, aby se veřejnost dozvěděla o tom, co se děje, z úst samotné princezny.

Není přitom jasné, zda šlo o únik informací z londýnské kliniky, kde Kate v lednu podstoupila operaci břicha, či odjinud. Pár dní předtím, než Kate prohlášení učinila, vyšlo na povrch, že se k její zdravotní dokumentaci snažil několikrát kdosi dostat.

Je tak pravděpodobné, že by Kate ještě raději nějaký čas vstřebávala celou situaci v kruhu svých nejbližších, ale ať už byl důvod jejího sdělení jakýkoli, rozhodnutí učinit tento krok bylo bezesporu správné. Veřejnost již nemusí dál spekulovat a nikoho ani nenapadne odhadovat, kdy se princezna konečně znovu zapojí do královských povinností.

Související témata:
Diagnóza

Reklama

Další články

Načítám