Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princezna Kate (42) v pátek šokovala celý svět emotivním videem, ve kterém informovala veřejnost o tom, že po operaci břicha podstupuje preventivní chemoterapii. Princezna Kate i princ William (41) nyní vydali společné prohlášení, kde děkují za obrovskou podporu, která se jim dostává.

„Princ a princezna jsou hluboce dojati vřelými zprávami od obyvatel Británie, Spojeného království a lidí z celého světa, kterými reagovali na oznámení Její královské Výsosti,“ uvedl mluvčí královského paláce. „Jsou extrémně pohnuti podporou, kterou dostávají, a jsou vděčni za to, že lidé chápou jejich žádost o respektování soukromí,“ dodal mluvčí.

Kate ve svém prvním, pátečním, emotivním prohlášení mimo jiné vyjádřila své poděkování manželovi Williamovi a slovy podpořila všechny, kdo se potýkají s rakovinou. „Mít Williama po svém boku je také velkým zdrojem útěchy a jistoty. Stejně jako láska, podpora a laskavost, kterou tolik z vás projevilo. Moc to pro nás oba znamená,“ řekla Kate, která je v úzkém kontaktu také s králem Karlem III,. jenž se rovněž léčí s rakovinou.

Princezně vyjádřil podporu i její švagr princ Harry a samozřejmě i její rodina. Mladší bratr James například zveřejnil dojemné foto z dětství se slovy, „že jako rodina na výletech společně zdolali spoustu hor a společně zdolají i tuto“.

Reklama

Další články

Načítám