Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenský herec Marcel Nemec už přes dva roky bojuje se zákeřnou rakovinou. S nemocí se po celou dobu statečně pere, nejnovější výsledky mu však v těle odhalily nový, agresivní nádor, který nelze operovat. Herci spolu s tím lékaři oznámili, kolik mu zbývá času.

O svém průběhu nemoci Marcel Nemec pravidelně informuje své fanoušky na sociální síti. „Moji milí, jak byste naložili se svým časem a životem, kdybyste se dozvěděli informaci, že vám zbývá pár měsíců života? Nevíte kolik. Pár (4, 6, 10). Změnili byste něco, začali byste žít jinak?“ rozepsal se nemocný herec.

Ještě na jaře loňského roku to vypadalo, že herec nad zákeřnou nemocí zvítězil. Nádor na játrech se ale zvětšil natolik, že se s tím nedá nic dělat. Herec a humorista, který se léčí na onkologickém oddělení nemocnice Milosrdných bratří v Bratislavě, se plně vložil do rukou lékařů, věří tak trochu na zázrak a chce si svůj čas tady ještě naplno užít.

Pokládá si také mnoho otázek. Ty se mimo jiné týkají i toho, jak by měl vypadat jeho pohřeb. „Vědí vaši nejbližší, jestli se chcete nechat zpopelnit, jak má vypadat váš pohřeb, je někdo, kdo by měl na něm něco o vás říct? Víte už kdo? A jestli to celé necháváte na vašich blízkých, ať oni rozhodnou? Mrtě otázek. Na mnohé z nich už znám odpověď, některé jsou ale zatím otevřené,“ napsal z nemocnice herec, který už přesně ví, jak by jeho poslední rozloučení mělo vypadat.

„Chci hodně barevných květin a barevně oblečených usměvavých hostů. Já odchod nevnímám jako konec, ale jako začátek něčeho nového. A zároveň to vnímám jako oslavu svého krásného a láskou naplněného života, který jsem prožil v této dimenzi s úsměvem a obklopený lidmi, se kterými se milujeme – a že jich není málo,“ prozradil Nemec, který se chce ještě vrátit na jeviště, alespoň jedenkrát ještě stát před diváky.

Má obrovskou podporu nejen u fanoušků, ale i u kolegů.

Reklama

Další články

Načítám