Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Co pojilo Terezu Pergnerovou a o osm let starší Ivetu Bartošovou? Pergnerová si na Bartošovou pamatuje už z dob dětství a dospívání, kdy chodila na základní školu. Otec moderátorky textař Eduard Pergner pro Ivetu psal písně, mj. i jeden z jejích nejzásadnějších hitů Léto.

Iveta jej nazpívala krátce po tragické smrti svého partnera Petra Sepešiho. „Táta pro ni psal píseň, která měla být novým nástupem Ivety. Předělem mezi dvojící a sólovou zpěvačkou. A tak vznikla píseň Léto, která byla retrospektivou toho, že odešel Sepeši a Iveta je tu najednou sama,“ popsala Pergnerová, co měla píseň zobrazit, v sérii Málo mě znáš, kterou Voyo uvede 7. dubna.

Na Bartošovou vzpomíná jako na něžnou, křehkou, éterickou ženu s velkou aurou, která z ní vyzařovala. Ne nadarmo se jí ostatně přezdívalo popová princezna.

„Byla jsem malá holka, na základce, a Iveta si k nám jezdila přezpívávat texty, které pro ni táta napsal. Takže já jsem Ivetu viděla okamžitě a hned v té její plné záři. Ta křehounká bytost, záře, to zosobnění něhy. Už tam jsem cítila: ježíš, taková bych chtěla být,“ popsala otevřeně Pergnerová pocity nejen své, ale i spousty Ivetiných fanoušků.

Konec Ivety Bartošové byl velmi krutý. Několik let bojovala se závislostmi, její osud se naplnil 29. dubna 2014, kdy se rozhodla dobrovolně ukončit svůj život a v Uhříněvsi zemřela pod koly vlaku.

Související témata:
Seriál Málo mě znáš

Reklama

Další články

Načítám