Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Úmrtí politika Karla Schwarzenberga zasáhlo i jeho někdejší blízkou přítelkyni Janu Vopěnkovou, které se říkalo „ramlice Karla Schwarzenberga“. Ta v minulosti doprovázela knížete do společnosti a užívala si jeho přátelství.

Odchod Schwarzenberga ji pochopitelně velmi ranil. Sama se prý chystá i na jeho pohřeb, ač nebyla pozvána.

„Mluvila jsem s ním dva dny předtím, než se to stalo. Říkal mi, že je na tom líp, a pak najednou umřel. Nezvládám to. Jak mi asi je? Jsem úplně zdrcená,“ citoval web Prima Ženy Vopěnkovou, jež tak potvrdila, že byla s knížetem nadále v kontaktu, byť už jen telefonickém.

Schwarzenberg prý byl pro Vopěnkovou velkou oporou, ona sama ho stále milovala. „Měla jsem ho ráda, milovala jsem ho, je to pro mě strašně těžké. Bude to teď bez něj hrozně těžké,“ dodala.

Rodina si prý nepřeje, aby Vopěnková dorazila na pohřeb. Pohřeb se státními poctami a poslední rozloučení proběhne v sobotu v katedrále sv. Víta, kde mši odslouží pražský arcibiskup Jan Graubner. Veřejnost bude moci obřad sledovat prostřednictvím velkoplošné obrazovky na Hradčanském náměstí.

A Vopěnková prý nebude chybět. „Oni se bojí, že z toho bude asi zase haló, že tam přijdu a budu říkat, co všechno jsem s ním zažila. Ale já tam půjdu,“ měla jasno. S Karlem Schwarzenbergem se přitom může rozloučit už nyní. Až do pátku je rakev s urnou vystavena v kostele Panny Marie pod řetězem patřícím řádu maltézských rytířů.

Reklama

Další články

Načítám