Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Aiko, která má naši zemi reprezentovat na Eurovizi, si už dříve zadělala na pořádný problém. Zahraniční fanoušci upozornili na možné porušení pravidel. Zpěvačka svou píseň Pedestal měla zpívat na veřejnosti už několik týdnů předtím, než mohlo proběhnout její zveřejnění.

Umělci mohou uvolnit píseň vždy od 1. září. Na Instagramu se ale objevil důkaz, tedy videozáznam z červnové akce. Byl dostupný na YouTube, ale krátce po upozornění bylo video smazáno. Na vše upozornil web TVFANS.cz, který úryvek stihl nahrát.

Nyní účast této moskevské rodačky, která vyhrála české kolo Eurovize, doprovází další škraloup. Aiko totiž zvítězila s drtivým náskokem před ostatními umělci. Získala 23 898 hlasů. Druhá Elly měla 12 876, zbylí měli pod deset tisíc. A právě toto číslo je klasický průměrný počet hlasů každý rok.

Lidé si na sociálních sítích i specializovaných webech na její vítězství stěžují. Důvody mají být takové, že prý na webu údajně bylo možné, po vymazání cookies, opakovaně hlasovat, a také to, že si prý může člověk zaplatit za unikátní IP adresu a hlas poslat několikrát.

Rekordní počet hlasů dělá navíc z Aiko v Česku velmi úspěšnou hvězdu. Srovnáme-li tento výsledek s anketou Český slavík, skončila by na pátém místě a porazila by tak Lucii Vondráčkovou (44) a šlapala by na paty Evě Burešové (30)Monice Absolonové (47).

„Je to evergreen každého ročníku,“ odmítá spekulace šéf české delegace Kryštof Šámal, který se vyjádřil webu Headliner. Stejným stránkám odpověděla i Aiko a toto nařčení zásadně odmítla. „Já si rozhodně žádné hlasy nekupovala.“

Reklama

Další články

Načítám