Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ze sedmičky finalistů národního kola Eurovize ve středu vítězně vyšla zpěvačka Aiko, která pojede Česko reprezentovat na finále do švédského Malmö. Aiko, vlastním jménem Alena Shirmanova, se narodila v Moskvě, poté vyrůstala v Česku a momentálně žije v britském Brightonu. Fanoušky zaujala písní Pedestal.

Soupeřila s šesticí dalších zpěváků, mezi nimiž byla také Lenny Filipová (30). Na Eurovizi chtěla i kvůli své matce, zpěvačce Lence Filipové. Ta v roce 1988 měla na soutěž odjet a reprezentovat Švýcarsko, ale nakonec nemohla vycestovat. Její náhradnice Céline Dion soutěž tehdy vyhrála. Kariéra Filipové se tak mohla ubírat úplně jiným směrem…

Výsledky letošního kola zvedly ze židle přítele Lenny, rappera Marpa, který se k nim vyjádřil na sociální síti.

„Jenom bych chtěl napsat, že nechci nikoho urazit, ale výsledky Eurovize jsou fakt naprostej joke. To, že to je šaškárna, jsem si myslel vždycky. Ale když se tam vyskytne člověk, co má všechno, talent, zpěv, krásu, ctnost a nesmírnou slušnost, tak to dopadne takhle. Člověk, kterej mohl v týhle soutěži něco změnit, dokázat, a hlavně reprezentovat naši zemi tak, že bychom mávali vlaječkama jak v Naganu, tak to dopadá takhle. Ach jo. Je mi z toho smutno,“ vzkázal organizátorům.

Kromě zmíněných dvou zpěvaček se o finále ucházeli ještě tito interpreti: zpěvačky Elly a Gianna Lei, kapela MYDY a zpěváci Tom Sean a Tomas Robin.

Reklama

Další články

Načítám