Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princezna Kate v páteční podvečer v předem natočeném videu odhalila, že bojuje s blíže nespecifikovaným druhem rakoviny a podstupuje chemoterapie. Sama se dříve věnovala charitativní činnosti, dobré skutky navíc dělá i teď, v průběhu léčby.

Princezna Kate se už léta věnuje charitě a spolupracuje i s organizacemi na podporu léčby rakoviny. V roce 2018 si dokonce nechala ustřihnout své vlasy, které darovala organizaci Little Princess Trust. Ta vyrábí realistické paruky pro děti, které v důsledku léčby nemoci přišly o vlasy. Tehdy prý navíc vlasy neposlala pod svým jménem, takže dítě, které paruku dostalo, nevědělo, že v ní má i princeznin pramen.

V současné době se členka britské královské rodiny na veřejnosti neukazuje, těsně před zveřejněním její zprávy o rakovině ale vyšlo najevo, že dobro koná i teď, v těžké době, kdy podstupuje léčbu. K tradičním událostem, které si princezna Kate (42) nenechává ujít, patří i oslavy Dne svatého Patricka, které každoročně spadají na 17. března. A jelikož se jich letos nemohla osobně účastnit, dala o sobě vědět alespoň na dálku, když vojákům irských gard zaplatila účet v hospodě.

Princezna, která se od prosince 2022 honosí titulem čestné plukovnice Irských gard, se totiž na Den svatého Patrika každoročně účastní průvodu gardistů v Aldershotu na jihu Anglie, a jelikož s nimi letos nemohla pozvednout ‚číši‘ tradičního piva Guinness, alespoň se postarala, aby vojákům během následných oslav nic nechybělo.

Když se schylovalo k placení, bylo vojákům v podniku řečeno, že se o nic nemusejí starat. Útratu, která měla činit v přepočtu necelých šedesát tisíc korun, na sebe prý vzala právě Kate. Podle dostupných informací si vojáci vychutnali zhruba 700 pint piva. Pinta přitom odpovídá množství většího půllitru (0,57 litru). Oslav se například loni účastnila Kate i s manželem princem Williamem, jenž byl držitelem plukovnického titulu před ní.

Princezna z Walesu, která v současné době podstupuje léčbu rakoviny, vojákům obvykle rozdá jetelové lístky, které jsou jedním z národních symbolů Irska, ti si je následně připnou na uniformy. Letos se tohoto milého úkolu místo Kate zhostila lady Ghika, manželka generálmajora sira Christophera Ghiky.

Reklama

Další články

Načítám