Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Princezna Kate (42) má rakovinu. Po týdnech dohadů sama přiznala, že s nemocí bojuje a podstupuje chemoterapii. Věří, že bude v pořádku.

Princezna ve videu oznámila, že jí byla rakovina diagnostikována ve věku 42 let. Smutnou informaci sdělila ve videu, které bylo natočeno ve středu ve Windsoru. Řekla, že pro ni diagnóza byla „obrovským šokem“ a že s Williamem dělali vše, co bylo v jejich silách, aby zprávu zpracovali a zvládli v zájmu jejich mladé rodiny.

Informace odhalila na lavičce, ve svetru a džínách. „Chtěla jsem využít této příležitosti, abych vám osobně poděkovala za všechny úžasné zprávy plné podpory a za vaše pochopení v době, kdy jsem se zotavovala z chirurgické operace. Pro celou naši rodinu to bylo neuvěřitelně těžkých pár měsíců, ale měla jsem fantastický lékařský tým, který se o mě skvěle staral, za což jsem moc vděčná,“ začala princezna.

„V lednu jsem podstoupila rozsáhlou operaci břicha v Londýně a tehdy se mělo za to, že můj stav není rakovinný. Operace byla úspěšná. Testy po operaci však prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, že bych měla podstoupit preventivní chemoterapii a nyní jsem v počátečních fázích této léčby,“ pokračovala.

Princezna dále řekla, že s manželem vše vysvětlili dětem způsobem, jaký je pro ně vhodný, a ujistili je, že bude v pořádku. „Jak jsem jim řekla, jsem v pořádku a jsem každým dnem silnější, když se soustředím na věci, které mi pomohou se uzdravit, v mé mysli, těle i na duši. Mít Williama po mém boku je také velkým zdrojem útěchy a jistoty. Stejně jako láska, podpora a laskavost, kterou tolik z vás projevilo. Moc to pro nás oba znamená,“ řekla Kate.

Princezna také podpořila ostatní lidi, kteří s rakovinou bojují. „V tuto chvíli myslím také na všechny, jejichž životy zasáhla rakovina. Pro každého, kdo čelí této nemoci, v jakékoli podobě, prosím neztrácejte víru ani naději. Nejste sami.“

Palác se zatím nebude více vyjadřovat, nebude sdělovat, o jaký typ nemoci jde a žádá všechny lidi, aby nad typem nemoci nespekulovali.

Reklama

Další články

Načítám