Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dlouho to vypadalo, že se slavná Perinbaba své „dvojky“ ani nedočká. Natáčet se začala více než 30 let po uvedení „jedničky“, proces navíc provázely zásadní komplikace. Od nedostatku financí přes covidovou pandemii až po letošní smrt režiséra Juraje Jakubiska.

Film Perinbaba a dva světy se ale po šesti letech nakonec přece jen dotočil a včera se dočkal slavnostní premiéry. Juraj Jakubisko se jí bohužel nedožil, zastoupila ho tak vdova Deana a pohledný syn Jorik. Ten se dosud showbyznysu vyhýbal a věnuje se primárně novým médiím a digitalizaci. Při pohledu na jeho možná trochu exoticky vyhlížející tvář je skoro až škoda, že ho svět filmu neláká.

Pochopitelně dorazily i hlavní hvězdy filmu v čele s Lukášem Frlajsem a Valérií Frištik, kteří ztvárnili ústřední pár. Mezi fyzicky i časově náročnými tréninky na taneční soutěž StarDance si našla čas i mladičká herečka Darija Pavlovičová, která v černých šatech ještě podtrhla svou velmi štíhlou postavu. Na premiéře slovenské pohádky nesměl chybět ani český expert na tento žánr, režisér Zdeněk Troška. Přišli ale například i herec Marian Roden, zpěvák Vojtěch Drahokoupil, bavič Václav Upír Krejčí, saxofonista Felix Slováček či herečka a dabérka Valérie Zawadská.

Reklama

Další články

Načítám