Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Seriál My všichni školou povinní baví televizní diváky už víc než tři desítky let. Jednu z hlavních dětských rolí, malého zrzavého nezbedu Jirku Olivu, si zahrál Milan Šimáček. Kdo ale inspiroval autorku seriálu Markétu Zinnerovou k této postavě?

Byl to její vlastní syn Pavel Kutin Zeman, kterého televizní diváci znají z Receptáře prima nápadů, kde působil ve dvojici s Honzou Hermanem. Nyní společně vydali knihu pro kutily s názvem Dílna plná nápadů a kmotrou novinky se stala další hvězda zmíněného seriálu, herečka Veronika Žilková (62).

„Že křtím knížku Pavlovi, není náhoda, známe se dlouho. Vlastně z minulého století. Jeho maminka je moje kamarádka, autorka seriálu My všichni školou povinní, kde jsem ještě jako studentka měla svoji první velkou roli. Pavel byl předobrazem Jirky Olivy, kterému jsem hrála učitelku. Známá role učitelky Hajské, kterou skvěle zahrála Gábina Vránová (†78), je inspirovaná jeho bývalou třídní učitelkou,“ svěřila se Žilková, ke které se jako kmotr přidal ještě herec Václav Knop.

Reklama

Další články

Načítám