Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Jessicu Lange čeští diváci zřejmě nejlépe znají z filmu King Kong, v němž ztvárnila krásnou Dwan. Ani ve svých čtyřiasedmdesáti letech nepozbyla šarmu, jak je vidět na nejnovějších fotkách. Blond vlasy měla upravené do vln a na nose šik sluneční brýle.

Fanoušky může zaskočit, že byla herečka zvěčněná na invalidním vozíčku. Jde o pozůstatek zranění nohy, které se jí nedávno přihodilo v parku pro psy. Podle mluvčího je Lange jinak zdravá a daří se jí dobře.

Vousáč, který ji v New Yorku doprovázel, je její šestatřicetiletý syn Samuel. Jeho i dceru Hannah měla s hercem a režisérem Samem Shepardem, který zemřel v roce 2017. Nikdy se nevzali, partneři ale byli na tři desítky let. Rozchod oznámili v roce 2011.

Lange je držitelkou desítek filmových ocenění včetně dvou Oscarů. V roce 1983 získala zlatou sošku za vedlejší roli ve filmu Tootsie, o dvanáct let později pak za roli hlavní ve filmu Blue Sky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám