Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární muzikál Jesus Christ Superstar patřil k našim nejúspěšnějším muzikálovým titulům. Rocková opera se v 90. letech uváděla v pražském divadle Spirála.

Roli Jidáše ztvárnil nezapomenutelný Dan Bárta (54), Máří Magdalénu Bára Basiková (61) a Ježíše Krista Kamil Střihavka (59). Muzikál ve Spirále vidělo více než 850 000 diváků v 1288 reprízách. Basiková s Bártou se nyní na místě, kde mezi lety 1994 a 1998 zářili jako muzikálové hvězdy, společně zvěčnili.

„V divadle Spirála na pražském Výstavišti… vrátili jsme se dnes s Danem na místo činu,“ zasnila se zpěvačka na sociální síti nad krásným životním období.

Zalovili jsme v archivu a našli ještě společný snímek Bárty a Basikové z roku 1994. Snímky tak dělí třicet let a probudily ve fanoušcích Báry Basikové obrovskou vlnu nostalgie. „Byla to nádhera, viděla jsem snad desetkrát,“ vzpomínala jedna z fanynek.

„Se rozbrečím, zážitek na celý život,“ zasnila se další. „Byla jsem tam před 30 lety .. Jesus Christ Superstar byl pro mě na několik let nepřekonatelný zážitek umocněn vaší Máří Magdalénou, Kamilovým Ježíšem a Jidášem Dana Bárty v bederní roušce,“ zaznělo v další vzpomínce. Muzikál viděla v 90. letech i řada Bářiných kolegů z branže.

„Zásadní místo pro nás pro všechny,“ nechal se slyšet zpěvák Ondřej Ruml. „Jeeee,“ přidala srdíčka Monika Absolonová nebo Hana Holišová. Divadelní scéna procházela v minulých letech rekonstrukcí, v plánu je v určité podobě comeback slavného muzikálu i další kulturní představení, diváci se tak mají v budoucnu na co těšit.

Reklama

Další články

Načítám