Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sněmovna ve středu odmítla rovné manželství. Páry stejného pohlaví se tak zatím musí spokojit s partnerstvím. Pozměňovací návrh, který stejnopohlavním párům nepovoluje vstupovat do manželství ani společné adopce, tak nadále bude rozdělovat společnost a některé lidi dávat do druhé kategorie.

To, že se tak Česká republika nezařadí v tomto případě mezi západní státy, rozladilo i známé tváře. Cukrář Josef Maršálek (42) zveřejnil na svém profilu černý obrázek. „Takže. Díky, že to trapné a nedůstojné divadlo o tom, kdo má jaká práva na základě sexuální orientace, pokračuje,“ napsal k této fotografii.

Zpráva rozesmutnila například i moderátorku Ester Janečkovou (51), která je velkou zastánkyní, aby homosexuálové nebyli občany druhé kategorie. „Nějak to nemůžu rozdejchat. Stydím se za naše politiky,“ napsala na Instagramu.

Zpráva rozesmutnila například i herečku a zpěvačku Annu Julii Slováčkovou (28), herečku Aňu Geislerovou (48) a její sestru Ester (40). Všechny dámy se k tématu vyjádřily smutnými emotikony.

K tématu se vyjádřil i youtuber Kovy, který je se svým přítelem zasnoubený. „Já osobně jsem připraven udělat v dalších měsících maximum, abychom se stejně jako letos Řecko s Estonskem přidali k těm, kteří nepotřebují rozlišovat občany na dvě kategorie.“

Reklama

Další články

Načítám