Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Ester Janečková (51) je navzdory všemu, čím si v životě prožila, velmi silnou osobností. Má za sebou manželskou krizi, ztrátu dítěte i sebevraždu synovce Filipa. Tuto smutnou vzpomínku Ester sdílela na sociální síti.

„Dneska je to deset let, co nám Filip napsal dopis na rozloučenou. Mimo jiné v něm psal, že nechce žít ve světě, který je plný nenávisti vůči homosexuálům. Přál si, aby jeho čin ten svět aspoň trochu změnil. Fíďo, hrozně nám chybíš. Svět se mění a je to hodně i díky Tobě. Ale pořád to není dost. Pojďme dát vědět klukům a holkám, jako byl Filip, že je bereme vážně. Že nám záleží na tom, jak se cítí. Že jejich láska není v ničem menší, jiná než ta naše,“ napsala moderátorka.

Od této nešťastné události je Ester velkou bojovnicí za práva menšin „Manželství je pro všechny, jak pro hetero-, tak pro homosexuály a nevidím v lásce mezi hetero- a homosexuály žádný rozdíl. A myslím si, že když se dva lidé mají rádi, tak potvrzení manželstvím je to nejlepší, co mohou udělat, a je to hlavně potvrzení pro všechny okolo,“ řekla pro Jsme fér.

A jak to vypadá v Česku s manželstvím pro všechny? Nyní během února a března zákonodárci a zákonodárkyně budou podle informací ze Sněmovny projednávat zákon o rovném manželství ve 2. a 3. čtení. Následně by se měl zákon přesunout k jedinému čtení v Senátu. Poté bude zbývat ještě prezidentův podpis. Ester je tak ráda, že rovnoprávnost v ČR je už velmi blízko.

Reklama

Další články

Načítám