Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Biatlonový komentátor České televize Tomáš Lachman (47) loni nešťastně spadl ze schodů. Ochrnul a zůstal upoután na lůžko. Nyní se o této tragédii rozpovídala jeho žena Gražyna, která mu je v těžkých chvílích největší oporou.

Seznámili se na vysoké škole a jsou spolu šťastni více než 20 let. Štědří dárci už na jeho léčbu poslali 3,4 milionu korun, tomu Gražyna stále nemůže uvěřit.

„Takovou odezvu jsem vůbec nečekala já ani Tomášovi kamarádi a kolegové. Hlavně z jejich hlav to celé vzniklo. Reagovali na to nejen naši známí nebo všichni z biatlonu, ale i hromada úplně cizích lidí, které jsem nikdy neviděla, a ani je neznám podle jména. Velký dík patří těm, kteří to zorganizovali, ale hlavně bych chtěla poděkovat všem, kteří přispěli jakoukoliv částkou. Je jedno, jestli poslali korunu nebo deset tisíc, velice si vážím každého daru. Myslím, že Tomáš to má stejně, a doufám, že jednou bude moci všem poděkovat osobně,“ svěřila se deníku Blesk.

Od jeho nešťastného pádu uběhlo už tři čtvrtě roku. Dokázala se s tím rodina už nějak sžít? „Nic jiného vám nezbývá, život musí jít dál. Děti chodí do školy, já do práce, fungujeme. Já to nemůžu vzdát, mám dvě malé děti, ony zase mají mě. Děláme běžné věci jako každý, chodíme do kroužků, píšeme domácí úkoly. A kromě toho navštěvujeme Tomáše.“

Oblíbený komentátor nyní rehabilituje v Lázních Bělohrad. Pořád ale neovládá svaly. Rodina i přes těžké chvíle nepřestává doufat a vidí naději. „Nikdo nám samozřejmě nedokáže s jistotou říct, jak dlouho to bude všechno trvat a kam se dostaneme, to si nikdo netroufne, ale šance tam je. I doktoři mají jasno, že musíme zkusit vše. Někdo by řekl, že je to malinkatý krůček, ale my počítáme každý milimetr. Už jen to, že s námi komunikuje a pamatuje si nás, něco líp, něco hůř, je obrovský skok. Těšíme se z každého pokroku a doufáme, že to bude pokračovat. Ale samozřejmě to bude dlouhá cesta,“ doplnila v rozhovoru.

Další články

Načítám