Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený biatlonový komentátor České televize Tomáš Lachman (47) loni nešťastně spadl ze schodů, následkem pádu bohužel ochrnul a je upoután na lůžko.

Komentátor se ale nevzdává, poctivě rehabilituje a věří, že se jeho stav zlepší. Kolegové a přátelé pro něj nyní uspořádali sbírku, která mu má pomoct s návratem do života.

„Tomáš miloval lyže, jezdil na kole, na ČT sport komentoval nejen biatlon, ale i další významné domácí i zahraniční sportovní události. A především se staral o rodinu, manželku a dvě děti školního věku. Během chvíle se v květnu 2023 jeho život změnil. Po nešťastném pádu ze schodů si poranil mozek, absolvoval několik operací a byl mnoho týdnů v umělém spánku. Od té doby je upoutaný na lůžko. Začal mluvit, ale ještě neovládá svaly. Po několikaměsíční hospitalizaci je nyní v péči odborníků v Lázních Bělohrad,“ stojí v textu ke sbírce na portálu Donio.

Výtěžek ze sbírky má Lachmanovi pomoct v „pokračování specializované komplexní neurorehabilitační péče a individuálních pomůcek, které by ho alespoň částečně vrátily do běžného života. Především domů k rodině.“

Reklama

Další články

Načítám