Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rok se s rokem sešel a s tím přišel i pravidelný Dobroden Leoše Mareše (48), který připadá na 29. ledna. Známý moderátor i letos svá slova dodržel a za každého svého sledujícího na sociálních sítích daroval korunu na charitu.

Tento rok Leoš Mareš daroval přes 1,2 milionu korun, ty putovaly na dobrou věc.

„Nikdo vás nenutí dát to na něco, k čemu nemáte vztah. Každého člověka oslovuje jiná část charitativního světa. Někdo přispívá na děti z dětských domovů, někdo na výzkum nemocí, někdo na pejsky, někdo na důchodce, ale každý s nějakou charitativní činností určitě sympatizuje. A když je Dobroden, nikdo vás nenutí poslat peníze na nějaké konkrétní místo. Volba je čistě na vás. Jen částka je daná. Za každého sledujícího jedna koruna na charitu,“ uvedl Leoš Mareš na sociálních sítích, kde ho jeho fanoušci podporují, přičemž po vzoru moderátora také přispívají.

„Není to o tom, pojďme se všichni zapojit. Není to žádný tlak na nikoho. Já jsem si to vymyslel pouze pro sebe a lidi se spontánně začali přidávat. Prostě, když se jim chce. Když můžou, když to není moc. Takže tak,“ dodal Mareš, který daroval peníze rodině, která přišla o domov.

„Peníze šly mladé rodině se třemi dětmi, které se v sobotu 13. 1. 2024 obrátil život vzhůru nohama. Výbuch plynu zničil celý jejich dům, statik nařídil demolici, a rodina tak přišla o střechu nad hlavou.“ uvedl Leoš k několika snímkům, na kterých prokazuje, že peníze skutečně putovaly tam, kam měly.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám