Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není to ještě ani týden, co Buckinghamský palác oznámil, že král Karel III. (75) bojuje s rakovinou. Panovník dál řeší státní záležitosti, veřejné vystupování ale odložil. Nevynechal ovšem návštěvu kostela, během které ho zvěčnili fotografové.

Po pondělním oznámení panovníkova boje s rakovinou zahraniční média informovala o tom, že král kvůli léčbě odcestoval ze Sandringhamu do Londýna. Nyní už je ale zpět v Norfolku, kam odjela i princezna Kate, která odpočívá po operaci břicha. Právě během příchodu do sandringhamské kaple se fotografům podařilo ulovit snímky krále s Camillou (76) po boku.

Dvojici uvítal reverend Canon Paul Williams. Karel III. byl v dobré náladě, na novináře a své příznivce, kterých se na místě sešlo asi sto, se dokonce usmál a zamával jim. Dle přítomných lidí vypadal Karel III. velice dobře a předčil očekávání těch, kteří dorazili, aby ho zahlédli.

Snímky byly zveřejněny jen pár hodin poté, co panovník poprvé od své diagnózy nechal umístit své vyjádření na sociální síť. V něm poděkoval za podporu a přání všeho dobrého široké veřejnosti. Očekává se, že na začátku příštího týdne se panovník znovu vrátí do Londýna, aby podstoupil další léčbu.

Reklama

Další články

Načítám