Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Král Karel III (75). se poprvé od oznámení rakoviny objevil na veřejnosti. Fotografové ho zastihli s královnou Camillou (76) v autě na cestě z Clarence House do Buckinghamského paláce.

Odtud královský pár odletěl helikoptérou do svého venkovského sídla v Sandringhamu. Karlu III. byla rakovina diagnostikována po plánovaném zákroku na zvětšené prostatě, přišlo se na ni víceméně náhodou.

Král neztrácí pozitivní mysl a i z auta vykouzlil úsměv. Ještě předtím se v Clarence House krátce setkal s princem Harrym (39), který poté, co ho otec o svém zdravotním stavu informoval, okamžitě přiletěl z USA, aby ho podpořil. I jeho fotografové zvěčnili v autě. Harryho manželka Meghan zůstala s dětmi doma.

Princův spěšný odlet vyvolává prý naděje na pokus o „zahojení ran“, které během uplynulých let mezi otcem a synem vznikly. Zároveň je prý ta nejvhodnější příležitost oslovit i bratra Williama. Ten se podle britských médií zatím s Harrym nesetkal.

Britská královská rodina neprožívá zrovna nejhezčí začátek roku. Princezna Kate (42) nedávno podstoupila operaci břicha, s rakovinou se pak kromě krále Karla III. potýká i bývalá manželka prince Andrewa Sarah Ferguson. Oběma prý byla rakovina odhalena včas, a tak všichni věří, že se jim nakonec podaří se uzdravit.

Reklama

Další články

Načítám