Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karlos Vémola (38) má za sebou pořádně náročný prosinec. A to kvůli nadcházejícímu zápasu pod křídly organizace Oktagon MMA, kde je favoritem a který se uskuteční už v pátek. Kvůli požadované váze týdny dodržoval přísnou dietu, a to i během vánočních svátků nebo oslavy narozenin dětí.

„Myslím jenom na svoji disciplínu, že v těchto situacích nesmím ujet. Tak se rodí šampioni. Nedát si v pondělí nebo úterý dokáže každý, ale nedát si na narozeninové oslavě dětí nebo na Vánoce, to jsou ty těžké chvilky, ale já to beru jako zkoušku a součást výzvy,“ svěřil se jeden z nejúspěšnějších českých sportovců během pořadu Na Dohled, kde promluvila i jeho manželka Lela Vémola (34), která oslavy organizovala.

„Většinou to všechno jako žena organizuji a baví mě to. Ale samozřejmě se to dětem snažíme nějak zpříjemnit, aby se jim to líbilo. Teď to bylo náročnější před zápasem. Shazování kil není nic příjemného, obzvlášť před vánočními svátky. Hrůza,“ řekla maminka dvou dětí.

Také samotné tréninky byly pro Karlose velmi náročné. Avšak největší muka se teprve dostaví.

„Já myslím, že už nenávidím každou minutu svého tréninku, všechno je pro mě za trest. Bolí mě celé tělo. Lidé si myslí, že si po zápase odpočineš, ale je to ta nejhorší fáze v životě zápasníka. Teď, jak jsem rozjetý, tak ty tréninkové bolesti nevnímám a v podstatě je vypouštím, ale když jsem čtyři dny po zápase, tak mě bolí všechno. To jsou ta nejhorší muka, která zažívám. Prášky na bolest a nespím celé noci,“ dodal MMA bijec, který se utká se Samuelem „Pirátem“ Krištofičem, se kterým si už vyměnil pohled během vážení, na kterém vypadal velmi zmoženě. Jak ovšem sám přiznal, shazování bylo „peklo“.

Reklama

Další články

Načítám