Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karlos Vémola (38) prožívá náročné období. Kvůli nedostatečné dokumentaci mu byla odebraná bílá tygřice Antonie Ramba, kterou se sice snažil vybojovat do vlastní péče, ale marně. Ze strany úřadů se aktuálně dostávají napovrch i informace, že měl Vémola tygřici týrat, což nemohl MMA bijec nechat bez reakce.

„Po všech těch hnusech, kdy jsem téměř přišel o člena rodiny, tak úřady rozjíždí verzi, že Vémola týrá zvířata. O svá zvířata jsem se vždy staral s nejlepším vědomím a svědomím. Kdo mě zná, tak ví, jaký vztah k nim mám. Úřady mi Rambu Antonii zabavily už před rokem, kdy proběhla i veškerá veterinární kontrola. Řekly, že je ve skvělých podmínkách a mohu ji tady nechat. Bylo to jejich rozhodnutí na moje náklady, i když byla státem zabavená,“ uvedl Vémola na Instagramu se slovy, že je informacemi o týrání znechucený.

„Když mě teď všichni podporují, tak úřady rozjíždí, že jsem ji týral, že byla v malých prostorech. V době, kdy jsem se jí ujal a zachránil ji, tak byla v provizorním výběhu pro koťata. Když mi ji pak (úřady) zabavily, tak jsem řekl, že jí mohu výběh zvětšit, vybudoval bych pro ni, co by chtěly, mám obrovské pozemky. Oni to nechtěli a teď to obrací proti mně. Staral jsem se o ni na vlastní náklady, měli ode mě veškerou zdravotní dokumentaci, byli o jejím stavu seznámení. Úřady mi řekly, že i když ten výběh zvětším, tak mi ji zabaví. Tak ať teď nepíšou, že týrám zvířata. Byla u mě rok, stát nezaplatil ani korunu za veterináře nebo jídlo. Jsou to větší hovada, než jsem si myslel,“ uvedl Karlos, který byl i se svým veterinářem překvapený, že si od něj nikdo nevzal ani potřebné dokumenty k převozu zvířete přes hranice.

„Veterinář se dokonce divil. Nechal jsem ji naočkovat, papíry a průkazy si nevyzvedly a ani si o ně neřekly, takže ji v podstatě převážely přes hranice nelegálně bez dokumentů,“ řekl Vémola. Aktuálně se také řeší, že měla tygřice chirurgicky odstraněné drápy na předních tlapkách, k tomu se ale Karlos na sociálních sítích nevyjádřil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám