Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jitku Čvančarovou (46) jsme stejně jako televizní diváci viděli, když zazpívala písně Yvonne Přenosilové (76)v rámci pocty zesnulé zpěvačce na galavečeru Český slavík. Tam jsme ale neměli příležitost si s ní popovídat, takže jsme využili toho, že byla pozvána jako kmotra knihy o zákonech civilizace. Vrátili jsme se ke Slavíku a probrali i její profesní plány.

Jitka křtila knihu Zbyňka Hrkala Evropa včera, Evropa dnes, zítra? Sama je velkou čtenářkou, i když přiznává, že vzhledem k časovému vytížení čte na etapy. „Miluju knihy, ráda je dávám i jako dárky, takže je občas koupím dvakrát, abych je měla také doma. Podporuji i malá knihkupectví a vydavatelství,“ vysvětlovala Jitka, kterou zajímá právě i populárně naučná literatura. „Vracím se k tomu i několikrát, než pochopím celý ten kontext,“ dodala. Ke čtení se snaží vést i své děti.

Foto: Jerry Háša
Jitka Čvančarová v představení Vlaštovka

Knihu dokonce sama píše, a to ve spolupráci se spisovatelkou Bárou Nesvadbovou (49). „Jsme zhruba v polovině, vedeme hovory s duchovními. Jsou tam představitelé různých církví a jsem nesmírně šťastná za tuto příležitost,“ řekla Super.cz. Čvančarová si dala na čas pauzu od herectví. Vrátila se k němu díky hře Vlaštovka, která měla 17. listopadu ve Studiu Dva premiéru. V ní nejen hraje, ale také ji režírovala.

Vrátili jsme se i ke galavečeru Český slavík. Zpívat totiž teď bude Jitka častěji. „Byla jsem ráda, když mě oslovili, abych poctu Yvonne Přenosilové uvedla. Nejen za sebe, ale hlavně proto, že jí někdo věnuje takhle důležitý čas v televizi. Podle mě je ten lidský odkaz, který tady zanechala, ještě důležitější než ten hudební. Teď mě 19. prosince čeká v Lucerně koncert k poctě Haně Zagorové, kde budu zpívat. A ještě nějaké vánoční koncerty jako 21. prosince v kostele svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí. Tam zazpívám Modlitbu pro Martu,“ prozradila.

Foto: Michaela Feuereislová, Super.cz
Herečka zpívala k poctě Yvonne Přenosilové v rámci Českého slavíka

Probrali jsme i to, jak se vlastně cítila v kostýmu, který ve Fóru Karlín vynesla a vypadala v něm skvěle, včetně „bot proti lásce“ sladěných s róbou od návrhářky Tatiany Kovaříkové. „Byla jsem úplně nadšená, cítila jsem se moc dobře,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám