Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na exmoderátora Televizních novin Martina Severu si vzpomeneme snad všichni. Jeho poznávacím znamením byl především hustý knír. Od této image už ale upustil.

„Já na to vzpomínám tak, že jsem byl o třicet let mladší,“ vtipkoval Martin během rozhovoru pro Super.cz. „Pokud se někdy vyskytnu tady na Nově, tak je to stále velmi příjemné. Dělá mi radost, že je tu stále příjemná atmosféra. Já jsem sem tehdy nastoupil a spadl na mě tehdy stín Kavčích hor, a to nechci ČT pomlouvat. Nova je uvolněnější.“

Martin byl s Novou od samého počátku, kdy televize začala vysílat 4. 2. 1994. „Mojí kolegyní byla Jana Leichtová a to byla herečka, která to hrála jako roli. Tak jsme si moc nesedli a málokdo si na ni vzpomíná. Hledali jsme dál a pak jsme našli Martinu Kociánovou (53), a když Martina odešla, tak jsme oslovili Jitku Obzinovou,“ vzpomínal na své kolegyně ve studiu.

Co tedy moderátor dělal, když přestal moderovat nejsledovanější televizní relaci? „Já jsem šel do redakce zábavy, tam mě to nebavilo, tak jsem dobrovolně odešel do TV3. To měla být celoplošná televize, ale sešlo z toho. Potom jsem dělal i krimi na Primě, ale mezitím jsem napsal asi 250 článků o víně. Sjezdil jsem Chile, Libanon, Švýcarsko, Francii.“

„Potom jsem šel na Z1 televizi, potom TV Metropol a Metropol 2 a mezitím se prolíná to víno, a co mě hlavně živí, jsou kurzy krizové komunikace pro manažery, kde už mám docela dobré know-how a docela dobré reference,“ dodal Martin Severa v našem rozhovoru.

Reklama

Další články

Načítám