Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ivana Gottová (48) se po delší době ozvala fanouškům. A má pro ně dobrou zprávu! Se svými spolupracovníky pilně připravuje všechno pro muzeum Karla Gotta, které vznikne na Bertramce a ponese jméno Villa Gott.

Ke spolupráci nyní přizvala i Karlovy příznivce. „Zdravím vás všechny po delší době a pevně věřím, že se máte dobře a jste všichni zdraví! Snad se vám rok 2024 rozběhl šťastně a v lásce,“ uvedla Ivana Gottová na facebookových stránkách Karla Gotta.

„Já se mám stále pracovně, a ač o mně moc z mé vlastní iniciativy neslyšíte, pilně shromažďuji s týmem a pomocníky materiály a připravujeme potřebné podklady pro Villa Gott. V té souvislosti jsem vás, drahé Karlovy příznivce, chtěla požádat, zda byste neměli čas a chuť zapojit se čas od času do nějaké soutěže spojené s naším krásným projektem,“ nechala se slyšet Gottová.

Vdova po Karlu Gottovi (†80) fanouškům nabídla možnost, aby se podělili o své archivní poklady s Karlem Gottem, které se pak mohou v muzeu objevit. „Prosím, máme zájem především o snímky z 20. století, ideálně z 60., 70., 80., popř. 90. let.

„Každá vaše fotografie přidá další kus do mozaiky jeho odkazu,“ napsala Gottová. „Navíc, až přijde čas, vystavíme vybrané fotografie v rámci vily, aby všichni návštěvníci mohli nahlédnout do Karlova světa i skrze vaše snímky,“ dodala Gottová s tím, že majitelé nejzajímavějších fotografií budou oceněni také dárky.

Villa Gott by měla být veřejnosti zpřístupněna ve druhé polovině roku. „Uvidíte naši milovanou vilu autenticky tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974–2019, tedy více než polovinu života. Vím, že by ho těšilo, že se náš rodinný dům otevře veřejnosti,“ nechala se slyšet Gottová, která si už s dcerami našla nové bydlení.

Nedávno si pořídila moderní prosklenou vilu v pražské rezidenční čtvrti, za niž měla zaplatit 68 milionů. Vila je zatím ve fázi výstavby a čeká na dokončení a následné zařízení.

Reklama

Další články

Načítám