Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hynek Čermák (51) je nejen jedním z nejobsazovanějších českých herců, ale také se už několik let věnuje fotografování, ke kterému má blízko i kvůli vyrůstání v umělecké rodině. Zejména se věnuje focení aktů, kterými ztvárňuje krásu žen.

„Měl jsem asi 15 nebo 20 výstav. Dělám to skoro dvacet let. Ve mně to bylo vždycky, fotografie aktů je věc, kterou čistím hlavu. Fungují tam jiné principy než na tom jevišti a před kamerou. Člověk kromě té umělecké stránky musí myslet i technologicky, protože ten fotoaparát je náročný, svícení je náročné. Komunikace se ženami mě baví, ženy jsou můj obor, který mě baví a pořád mi to ještě čistí mozek,“ svěřil se Hynek Čermák, kterému několikrát pózovala i jeho půvabná manželka, herečka Veronika Čermák Macková (30).

Některé z jeho děl mohli lidé vidět nejen na výstavách, ale nějaké fotografie čas od času sdílí i na sociálních sítích.

„Občas tam dám nějakou fotografii, když jsem přesvědčen, že za to stojí. Je to součástí toho, že společnost vytváří nějaký tlak na to, že ty sociální sítě jsou nějakým vaším zrcadlem. A je to také sebeobrana, kdy jsem kolikrát nemohl něco vyvrátit, tak teď mám možnost napsat ten svůj názor na sítích,“ dodal Hynek Čermák na tiskové konferenci k tragikomedii Koza aneb Kdo je Sylvie? v Divadle Bez zábradlí, ve které se bude objevovat v hlavní roli.

Reklama

Další články

Načítám