Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Řada českých hvězd smutní pro herce a zpěváka Josefa Laufera (†84), který zemřel na zástavu srdce. Laufer byl čtyři roky v umělém spánku. Neprobral se z narkózy po běžné operaci srdeční chlopně.

„Milý Pepo, je mi to strašně líto. Upřímnou soustrast celé rodině. Šťastný let do nebe,“ napsala zpěvačka Monika Absolonová.

Přidal se i Marian Vojtko. „Pepíčku, bylo mi ctí být tvým kamarádem,“ napsal Vojtko a přidal společnou fotografii z muzikálu, kde spolu hráli.

„Pro nás to byl úžasný kolega. Pro mnohé z nás dobrý kamarád. Člověk, který pánskou šatnu po představení hecoval, kdo první vyběhne schody. Vždycky vyhrál,“ prozradil Pepa Vágner na dnešním představení muzikálu Troja, kde Lauferovi herci a diváci věnovali minutový potlesk.

Také Petrovi Bendemu Laufer chybí. „Pepo, tolik mě to mrzí. Nebylo dnů, kdy bych na tebe nemyslel, a těšil jsem se, že se zase setkáme… Moc ti děkuji za vše, co jsi pro mě udělal a jak jsi mě vždy kamarádsky podporoval. Tvé úžasné rady na divadelních prknech u muzikálu Hamlet /bez tebe bych to nezvládl/, mé potěšení, že jsi přijal pozvání na vánoční turné, naše úžasné přátelské rozhovory, je toho hodně - chvíle, na které nezapomenu… DĚKUJI! Opatruj se tam nahoře. Upřímnou soustrast rodině. S úctou Petr Bende.“

„Bylo pro mne ctí se s tebou setkávat na představeních, na pódiích, kde jsi exceloval svou brilantností a profesionalitou. Listuji v tvých knihách, obracím stránky a smutno se míchá se světlem, které jsi vždy vyzařoval. Ať tě provází tam nahoru. Zůstaneš navždy v mém srdci,“ zavzpomínala Yvetta Blanarovičová.

Josef Laufer si zahrál i v legendárním Kameňáku. Zavzpomínal na něj i Jiří Krampol. Znali se od sedmnácti let. Dokonce bydleli dlouho i ve stejném domě v Pařížské ulici. Pro něj byl velmi dobrým kamarádem.

„Byl to kamarád, tenisový parťák i kolega, se kterým jsme společně napsali muzikál Ostrov pokladů. Měj se tam nahoře pěkně, kamaráde,“ dodal pro Super.cz skladatel Zdeněk Hrubý.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám