Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Během prvního týdne promítání ovládla (skoro)komedie Matka v trapu česká kina, kde v hlavní roli září herečka Petra Hřebíčková (44). Sama je maminka tří dětí, takže potřebu své hrdinky odpočinout si od rodiny tak trochu chápe.

„Já nikdy utéct nechtěla, ale někdy člověk tu pauzu samozřejmě potřebuje. Mně ale stačí procházka. Na chviličku vyjít z toho bytu, zabouchnout dveře a nadechnout se. Ale velice ráda se zase vracím domů, protože se mi po nich hned stýská,“ svěřila se Hřebíčková.

Herečka má doma syny Šimona a Mikuláše, k nimž v létě 2021 přibyla holčička Marianna. Petra se relativně brzy po třetím porodu vrátila k natáčení, to je také takový útěk od rodiny. V krátké době přicházejí postupně do kin tři filmy, v nichž účinkuje. „Moje práce jsou takové malé útěky, kde načerpávám jinou energii. Pomáhá mi to, abych se domů o to raději vracela,“ upřesnila s tím, že Matku v trapu točila něco přes dvacet dní.

„Dalo se to zvládnout, i když jsou to dvanáctihodinovky, což je náročné. Ale třeba dva dny točíte a pak jste zase tři dny doma. Sice se mi stýskalo, ale trošku jsem si od té rodiny odpočinula,“ míní. Děti prý ještě žádný její film neviděly. „V pohádkách jsem moc nehrála, tak nebylo co,“ krčila rameny.

Práci si prý herečka domů nosí. I díky tomu, že její muž Matěj Dadák je také herec. „Oba se musíme například učit texty. Ale vytahujeme to, až když děti spí. Pomáháme si třeba s těžkými dialogy, kdy si navzájem nahazujeme,“ svěřila se s tím, že její manžel je diametrálně odlišný od toho filmového, takže na ní všechno nenechává.

Reklama

Další články

Načítám