Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ke dvěma synům, Šimonovi a Mikulášovi, přibyla před dvěma roky herečce Petře Hřebíčkové (44) s manželem Matějem Dadákem dcerka Marianna. Kdo by si ale myslel, že si Petra užívá zaslouženou mateřskou dovolenou, mýlil by se. Petra jde z role do role a zahájila sérii tří premiér filmů, které loni natočila.

My se s herečkou potkali na první z nich. V crazy komedii Franta mimozemšťan hraje kamarádku hlavní hrdinky v podání Terezy Ramba. „Vyšlo to tak, že během měsíce mě čekají ještě premiéry filmů Matka v trapu a Sladký život. Je fakt, že jsem loni hodně točila, ale když si to napočítáte na natáčecí dny, není to tak strašně moc. Třeba měsíc pracuju, ale pak jsem tři měsíce doma,“ vysvětlovala.

„V každém filmu je také moje role jinak velká. Ve Frantovi mimozemšťanovi je menší, v Matce v trapu velká. I každý ten film je úplně jiný, i když jde o komediální žánr. Tenhle film je opravdu crazy, s velkým nadhledem, Matka v trapu už má víc psychologický přesah a té postavě se dostaneme hodně na dřeň a Sladký život je ryze romantická komedie. Takže i v komediích se můžeme žánrově trošku odlišovat,“ upřesnila.

Kvůli tomu, aby jí to slušelo stejně jako na poslední premiéře, se radí s odborníky. „Dneska mi pomohla stylistka Šárka Štursová a myslím, že si opět nechám poradit a nějak to společně vymyslíme a dáme dohromady,“ svěřila se Petra, která ve Slovanském domě zářila ve zlatých šatech.

Herečka po třetím porodu velmi rychle zhubla na svoji původní velikost, i když to po čtyřicítce obvykle už bývá těžší. „Sice se cítím trošku opotřebovanější, ale tím, že jsou ty malé děti tři, tak nenechají maminku ani tatínka dlouho spát a válet se. Takže to šlo docela rychle dolů i tím tempem, které mateřská dovolená přináší,“ míní Petra, která ještě dohrává představení Hamlet ve Švandově divadle a kterou čeká zkoušení v Komorním divadle Kalich. „A pak mě čeká nějaká práce pro televizi Nova,“ dodala.

Reklama

Další články

Načítám