Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Začátkem letošního února přišel pro fanoušky kapely Lucie pořádný šok. Zpěvák David Koller (63) oznámil, že končí v kapele Lucie. K celé záležitosti se nyní podrobně vyjádřil před televizními kamerami.

Odjedeme ještě jedno turné. Měli bychom odehrát Hrady.cz, šňůru po hradech, protože jsme to slíbili, a adieu. Budu se věnovat klukům, rodině. Člověk nemá čas celej život, na sklonku bych si to chtěl užít. A s kapelou Koller Band máme intenzivní život taky. Pojedeme potřetí turné,“ svěřil se zpěvák v show 7 pádů Honzy Dědka.

Na rozhovor dorazil se svou ženou Annou. Ta je za jeho rozhodnutí odejít z legendární kapely vděčná. „My se moc těšíme, že bude víc doma,“ reagovala na slova manžela. Zároveň zavzpomínala na počátky jejich společného randění.

„Nevím, kdy jsme se potkali. Znala jsem kapelu Lucie, ale nikdy jsem ji neposlouchala. Spíš jsem znala Koller Band. To jsme se ještě neznali, učila jsem se na advokátní zkoušky. Pamatuju si, že týden před zkouškami, každý večer, kdy jsem se doučila a kdy jsem byla v hrozném stavu, jsem si pouštěla Recidivu od Koller Bandu. Asi po roce mi přišla SMS od Davida Kollera, ve které bylo: Prosím tě, pojďme udělat nějakou politickou kampaň. Něco jsem mu napsala a pak jsme se potkali v Mikulově. To bylo víceméně pracovní, zdálo se být. Politická akce proběhla a tam jsme se poznali,“ svěřila se.

Dnes už ale Koller politiku do hudby nezatahuje, má pro to jasný důvod. Opustil jsem zpívání politických věcí. Lidi se na akcích chtějí bavit, a když zahraješ tři písničky o tom, jak je to tady strašný, cítíš, jak ta nálada jde dolů,“ dodal během rozhovoru legendární zpěvák.

Reklama

Další články

Načítám