Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novopečená Miss World Krystyna Pyszková (25) nedá spát některým divákům světové soutěže krásy. Rodačka z Třince, která je úspěšnou modelkou, je po Taťáně Kuchařové teprve druhou Češkou, jež vyhrála toto prestižní světové klání. A stejně jako ona je blondýnkou. Na sociálních sítích Miss World si ale nepřečetla jen pochvaly, ale i drsné hejty.

Vítězství Češky není podle některých diváků zasloužené, vyhrát prý měla kráska z Botswany. Ozvala se dokonce i někdejší účastnice Miss Universe z Keni. „Tohle byla loupež za bílého dne. Jsem ohromena. Každý ví, že korunka má patřit dívce z Botswany. Jak trapné! Bylo by opravdu tak špatné nasadit korunku africké královně? Co víc musela Botswana udělat! Její vyrovnanost a pohotovost v odpovědích na všechny otázky byla na větší úrovni než u ostatních. Jasně vyčnívala, přesto stále nebyla dost dobrá na to, aby byla korunována!“ napsala na Instagramu Miss World Rachel Mbuki Litvishkova, což je někdejší Miss Keni.

Podle ní by se organizátoři Miss World měli stydět. „Miss z České republiky je nepochybně krásná. Mohla by být modrookým dvojčetem loňské vítězky, ale i ona hluboko uvnitř ví, že koruna měla jít do Botswany. Myslím si, že je nejvyšší čas, aby se africké/černé země stáhly z této šarády. Rok co rok posíláme to nejlepší, a i když je jasné, že by měly vyhrát, jsou upozaďovány,“ dodala.

„Okradená Botswana!“ zaznělo také v diskusích, „Je jasné, že nechcete, aby vyhrála Afričanka,“ přidal se další. Nechyběly ani narážky na vizáž a barvu pleti české krásky. „Na základě čeho vlastně vyhrála Miss World?“ zeptal se řečnicky jeden z diskutérů. A odpovědi? „Protože je to běloška!“, „Má blond vlasy a modré oči,“ „Je to Slovanka!“ zaznělo také. Jen hrstka z nich zmínila, že Češka měla z finalistek nejlepší mluvený projev.

Hejty na Krystynu Pyszkovou nechápe ani ředitelka Miss Czech Republik Taťána Makarenko (34), která Krystynu na Miss World coby svou vítězku poslala. Z oficiálních míst prý žádnou kritiku neslyšela.

„To je samozřejmost, že daný kontinent podporuje svou kandidátku, stejně jako fanoušci podporují tu naši. Ředitelé národních soutěží by si hejty nedovolili, soutěž Miss World vždycky byla a je spravedlivá. V top 4 byla Afroameričanka, Afričanka a dvě dívky bílé pleti: Trininad a Tobago, Botswana, Česká republika a Libanon,“ řekla Super.cz Makarenko.

Podle ní Krystyna určitě nevyhrála proto, že má světlou barvu pleti. Ale zkrátka proto, že byla z finalistek nejlepší. „Dívky ve finále předvedly svůj výkon, za který byly hodnoceny. Krystyna vyhrála, tak jak rozhodla porota, za mě není na místě řešit, jakou má barvu pleti, ale je to o tom, že vždycky vyhraje ta nejlepší. Ten, kdo by se podíval na Miss World, tak by viděl, že Krystyna vítězství vybojovala nejen svou krásou, ale také svými odpověďmi ve finále a tím, jak se prezentovala,“ dodala Makarenko.

Krystyna Pyszková navíc soutěžila i s vysokými horečkami. „Dala to na královnu, její řeč byla dokonalá. Nikdo kromě našeho týmu netušil, jak to pro ni bylo těžké. Takhle mluvit s vysokou horečkou, klobouk dolů. Jsem na Krystynu strašně pyšná,“ uzavřela Makarenko.

Reklama

Další články

Načítám