Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pátek 26. ledna proběhne poslední rozloučení s hereckou legendou Janou Hlaváčovou (†85). Národní divadlo společně s Divadlem na Vinohradech a s rodinou zesnulé herečky už dávají dohromady seznam hostů.

Řeší se také seznam osobností, které se budou u rakve střídat coby čestná stráž. Deník Aha! podle svého zjištění uvádí, že tato role má připadnout například Františku Němcovi (80), Jiřině Bohdalové (92) nebo Miroslavu Donutilovi (73).

Stráž má podle dostupných informací také držet několik bývalých studentů DAMU, které Jana Hlaváčová učila a připravovala do hereckého světa.

Na celém seznamu čestné stráže se nyní aktivně pracuje. Kompletní seznam může ve finále čítat až 50 jmen.

Mluvit u rakve by měl tatínek Terezy Kostkové (47) Petr Kostka. Herce totiž se zesnulou Hlaváčovou pojilo přátelství a společně hráli v několika seriálech a filmech. Za zmínku stojí například film Florián z roku 1961.

„Petra Kostku ta nabídka mluvit na Janině pohřbu překvapila. Promlouvat nad rakví se bojí kvůli emocím. Chtěl by mluvit ve dvojici. Ale myslíme, že to zvládne,“ prozradil pro Aha! blízký zdroj. Nad rakví by měla promluvit ještě Simona Postlerová nebo Jan Šťastný (58).

Reklama

Další články

Načítám