Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O víkendu Česko zasáhla smutná zpráva. Do hereckého nebe odešla další z ikon české kinematografie Jana Hlaváčová (†85). Herečka dlouhá léta bojovala s Parkinsonovou chorobou.

Těžké chvíle zažívá především její rodina. Vnučka zesnulé legendy, mladičká Anna Dvořáková, která se nedávno proslavila účinkováním v seriálu Eliška a Damián, nyní ohlásila, že potřebuje pauzu, a to především od internetového světa. Mimo herectví se totiž aktivně věnuje i influencerství. Například na Tik Toku má přes milion sledujících.

„Na nějaký čas se odhlásím. Jsem v pořádku, jen potřebuji být momentálně se svou rodinou. Pokusím se být aktivní v následujících měsících. Mám vás ráda a děkuji za pochopení,“ napsala zdrcená Anička. Vzkaz navíc napsala anglicky, aby jejímu rozhodnutí rozuměli lidé, kteří ji sledují ze zahraničí.

O odchodu do hereckého nebe její slavné babičky informovalo Národní divadlo. „Jana Hlaváčová byla v Národním divadle první herečkou a rozhodující osobností inscenací několika generací vynikajících tvůrců. Je nezapomenutelnou součástí dějin českého divadla i statečným člověkem naší společnosti,“ řekl Jan Burian, generální ředitel Národního divadla.

Reklama

Další články

Načítám