Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už potřetí se zhostila role Fantine v muzikálu Bídníci v divadle GoJa Music Hall herečka Kateřina Brožová (56). Prý ji ani po dvaceti letech od první premiéry nervozita nepřešla. „To dílo miluju, mám strašně ráda svoji postavu a jsem ráda, že jsem tady zase,“ vyznala se Super.cz.

„Ale tréma a nervozita byla. Všechno se může pokazit. Vypadne vám text, mikrofon, zakopnete, zraníte se, zabloudíte. Naštěstí se to nestalo, ale málem, protože je jiná scéna, aranžmá, režie i kolegové. Někdy to bylo i o život, tedy s nadsázkou,“ svěřila se.

Faktem je, že drsná scéna, kdy dav smýká nebohou Fantinou, mívá následky i v podobě drobných poranění. „Je to hodně vypjaté, energické. Vždycky si odnáším nějaké šrámy a bolavá kolena. Na jevišti to necítím, uvědomím si to až doma. To si pak počítám ty modřiny a šrámy,“ přiznala.

Na slavnostní premiéře ji v hledišti podpořila dcera Kačenka, která se snaží chodit na všechny maminčiny premiéry, a přátelé. Na afterparty pak Kateřina zářila v metalické róbě.

„Měla jsem s sebou troje šaty, nemohla jsem se rozhodnout, které si vezmu,“ smála se herečka. „Trošku mě mrzelo, že jsme nedostali na jeviště květiny, které skončily v šatnách na zemi. Asi aby se nezdržovalo, protože jsme začali asi o dvacet minut později,“ postěžovala si.

Brožová má za sebou náročné období, kdy jí zemřel pes. Dává se psychicky dohromady, ale jde to pomalu.

„Bylo to těžké, nejlepší lék je čas. Žijeme dál, ale je mi pořád smutno. Byl to takový šok, nikdy by mě nenapadlo, že se může něco takového stát. Řeší to právník, ale Jordyho mi zpátky nevrátí. Mám ještě čtrnáctiletého jezevčíka, dcerka má ročního jezevčíka a do budoucna budu uvažovat o dalších psích kamarádech,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám